Dodik obišao radove na rekonstrukciji tunela „Kalovita brda“

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godina u

Istočno Sarajevo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je posjetio opštinu Pale i radove na rekostrukciji tunela „Kalovita brda“ na ulazu u ovu opštinu i istakao da se završetak radova očekuje i prije predviđenog roka.

„Mislim da je dinamika održiva i da radovi idu 4 dana prije plana, što garantuje da će sve biti završeno i prije nego što je predviđeno“, naglasio je Dodik.

On je naglasio da je sanacija tunela jako bitna zbog sigurnosti, jer od same izgradnje tunela na njemu nikada ništa nije urađeno.

„Sada ćemo dobiti jedan savremeni tunel po svim evropskim standardima, osvijetljen i u kojem neće biti vode. Biće potpuno osposobljen i spreman za bezbjedan saobraćaj“ kaže Dodik.

Dodik je podržao aktivnosti lokalne uprave i istakao da je u današnjoj posjeti Palama primjetio da se radi na obnavljanju infrastrukture, te da su Pale jedno veliko gradilište.

„Sa sredstvima pomoći Vlade Srbije mislim da će biti jedna cjelovita i uspješna rekonstrukcija svih putnih infrastrukturnih projekata u Palama“, rekao je Dodik.

On je naglasio da se sa Vladom RS rješava i pitanje Famosa Koran koja je jedina moguća lokacija za buduću industrijsku i poslovnu zonu.

Direktor preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić istakao je da radovi na rekonstrukciji tunela „Kalovita brda“ napreduju svojom dinamikom i da će biti završeni i prije predviđenog roka.

„Nećemo ni u jednom trenutku ugroziti zimsku sezonu u OC „Jahorina“, rekao je Nešić.

On je podsjetio da je sanacija tunela investicija koju je podržao predsjednik RS i Vlada RS i zahvalio im se na tome.

Direktor preduzeća „Romanija putevi“ Mirko Pandurević rekao je da su oni kao izvođači radova na sanaciji tunela dobili 90 dana kao rok za završetak radova, te da su oni korak ispred dinamike.

„Kako je interes svih, tako je i nas kao izvođača da to završimo prije roka, jer se očekuje teška zima pa se poslovi onda ne mogu raditi. Ja se nadam da ćemo ispoštovati rok na opšte zadovoljstvo vozača i turista“, rekao je Pandurević.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je značaj sanacije tunela za opštinu Pale veliki, te da je ukupna vrijednost tog projekta 1,3 miliona KM.

„Očekujemo da će tunel biti završen na vrijeme, a to je 2. ili 3. decembar ove godine“, istakao je Jugović i zamolio građane Pala za strpljenje prilikom korišćenja alternativnog pravca prema Palama.

„Na alternativnom pravcu prema Palama „Romaijska ulica“ će se odmah po završetku tunela vršiti sanacija, a sredstva za to je obezbjedila Vlada Srbije“, rekao je Jugović.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2