Dočekana djeca sa Kosova

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Djeca iz opštine Štrpce sa Kosova i Metohije, njih 49, dočekano je večeras na Palama.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović dočekao je djecu ispred Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

On je rekao da opština Pale treću godinu aktivno učestvuje u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

“Ovi susreti imaju višestruk značaj posebno zbog druženja, jer ta djeca treba da osjete slobodu kretanja. Zahvalio bih se roditeljima i direktorima osnovnih škola Srbija i Pale, kao i svim građanima koji će sedam dana biti domaćini. Na taj način su pokazali veliko srce”, istakao je Jugović.

Direktor Osnovne škole “Pale” Aleksandar Rajić rekao je da će tokom boravka djece sa Kosova biti organizovane zajedničke akcije kao što je posjeta pećini “Orlovača”“.

Direktor Osnovne škole “Šarski odred” Štrpce Čedomir Nikolić izrazio je zadovoljstvo što su ponovo gosti na Palama, te je zahvalio načelniku Jugoviću i direktorima škola koji su se potrudili da ugoste djecu i daju punu podršku.

Nikolić je rekao da su na Pale stigla djeca koja tu prvi put borave i da se nada da će im biti lijepo kao i prethodnim grupama.

Bojan Brčkalo, kod koga će sedam dana boraviti osmoro djece, kaže da je to za njega čast i zadovoljstvo, da će se potruditi da zaborave na svoju svakodnevicu, jer često odlazi na Kosovo i Metohiju pa zna kako žive.

Brčkalo je rekao da će djeci pokazati prirodne ljepote i priuštiti malo više slobode kretanja.

U Republiku Srpsku danas je stiglo oko 1.050 djece, u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosmeta, a centralni doček bio je u Andrićgradu.

U okviru projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” do sada je u Srpskoj boravilo 4.500 učenika u pratnji oko 400 prosvjetnih radnika.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider