Dobri rezultati u aprilu u suzbijanju kriminaliteta

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: PU Istočno Sarajevo

Policijska uprava Istočno Sarajevo u aprilu je ostvarila dobre rezultate kada je riječ o suzbijanju kriminaliteta, a rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 82 odsto, izjavio je načelnik ove uprave Branimir Šehovac.

On je naveo da se na području ove uprave dogodio jedan napad na službeno lice i tom prilikom dvojici policajaca nanijete su lakše povrede, a protiv izvršioca je podnesen izvještaj Okružnim javnim tužilaštvom Istočno Sarajevu.

Šehovac je rekao da se, nažalost, dogodila jedna saobraćajna nesreća na pravcu Lapišnica-Pale u kojoj su 12. aprila četiri osobe poginule, dodavši da je o uočenim nedostacima upoznato nadležno preduzeće za održavanje puteva i da očekuje da će nedostaci biti otklonjeni radi poboljšanja bezbjednosti saobraćaja.

On kaže da su u aprilu uputili inicijativu gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću s ciljem formiranja foruma za bezbjednost na području grada kako bi stanje bezbjednosti bilo još bolje, podsjetivši da je 2006. godine formiran forum na nivou svih opština u okviru Policijske uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Nebojša Popović istakao je da su u aprilu registrovana 53 krivična djela, što je za 22 krivična djela ili 71 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a podneseno je 46 izvještaja protiv 45 lica, od kojih je 11 povratnika i jedan maloljetnik.

On je rekao da ukupna rasvijetljenost krivičnih djela iznosi 92,6 odsto, a po nepoznatom počiniocu 82,6 odsto.

“Najveći broj krivičnih djela, njih 44, je iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet krivičnih djela iz bezbjednosti saobraćaja, tri iz oblasti privrednog kriminaliteta i jedno u vezi sa zloupotrebom droge”, naveo je Popović.

On kaže da je za 44 krivična djela opšteg kriminaliteta nadležnom tužilaštvu podneseno 37 izvještaja protiv 36 lica, te da su u ovoj oblasti najzastupljenija krivična djela iz imovinskog kriminaliteta.

Za tri krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta tužilaštvu su podnesena tri izvještaja protiv tri lica, ističe Popović i dodaje da je riječ o pronevjeri, nedozvoljenoj trgovini i povredi službenog znaka ili pečata.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro naglasio je da je u aprilu registrovano 28 krivičnih djela narušavanja javnog reda i mira, što je za 3,7 odsto više u odnosu na uporedni period, te naveo da su podnesena tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata 33 prekršajna naloga protiv 36 lica.

On je napomenuo da je registrovano 55 saobraćajnih nezgoda, što je za 17 odsto više u odnosu na uporedni period kada je bilo 47 nezgoda, a dogodila se jedna saobraćajna nesreća sa poginulim licima.

“Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina i nepoštovanje prvenstva prolaza. U aprilu smo iz saobraćaja isključili 118 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, upravljanja prije sticanja prava i isteka registracije”, istakao je Čvoro.

Čvoro je rekao da je zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja ukupno sankcionisano 2.466 učesnika.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.