DEMOS Pale: Osuda organizovanja zabave na Jahorini

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 month u

Istočno Sarajevo

Opštinski odbor Demosa Pale osudio je organizovanje zabave uz muziku uživo u objektu kojim gazduje Olimpijski centar “Jahorina”, čime su prekršene mjere i preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije donesene zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Iz OO DEMOS-a Pale navode da je na snimcima koji su se pojavili u javnosti vidljivo da je 6. marta organizovana zabava koja po brojnosti i nepridržavanju preporuka koje se odnose na nošenje maski i održavanja distance, tako i po muzici uživo, nije u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je samo dva dana prije toga pooštrio mjere zbog naglog rasta broja oboljelih i hospitalizovanih lica.

U saopštenju se dodaje da je spornoj zabavi prisustvovao i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek, koji bi, kako se navodi, kao i ostali članovi rukovodstva i uprave, morao biti primjer uzornog ponašanja i nekoga ko brine za sve posjetioce centra i njihovo zdravlje.

Osim ove zabave, javnost Pala i Istočnog Sarajeva već danima ima informacije o tome da su u objektima Olimpijskog centra u proteklom periodu organizovane privatne zabave na kojima su gostovale poznate regionalne muzičke zvijezde poput Jelene Rozge i OK benda, a koje su, takođe, ogranizovane suprotno svim odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije – navode iz OO DEMOS-a Pale.

U saopštenju dodaje da ovakvo ponašanje zaslužuje i reakciju nadležnih organa u čijoj je nadležnosti postupanje po ovim prekršajima.

  1. Moja zemlja says:

    Ko se ovde pravi lud? Rade šta hoće! Mnogi od nas su zaluđeni poslovnim “uspjesima” OC, ali nismo ni svjesni o čemu se ovdje radi. OC je našim novcem izgradio infrastrukturu pod vrlo sumnjivim okolnostima i krajnje je vrijeme da se uđe u kontrolu investicija. Zaduženi sa preko 40 miliona maraka, sa umanjenom imovinom od 35 miliona (gubici iz prethodnih godina), sigurno ne mogu vratiti kredite iz poslovanja, a ne zaustavljaju se investicijama. Provjerite sve šta se dešavalo sa BAT-om

  2. Vi iz DEMOSA, nek vam ne bude teško, uzmite godišnje izvještaje OC Jahorine iz 2018. i 2019. kao izvještaje revizora. Sve će vam biti kristalno jasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider