Ćosiću dodijeljeno priznanje “Kapetan Miša Anastasijević”

Izvor: Opština I.N.Sarajevo

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Opština I.N.Sarajevo

Večeras su u Banjaluci, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, a u organizaciji Univerziteta u Banjaluci, Univerziteta u Novom Sadu i Privredne komore Republike Srpske dodjeljena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za istaknute pojedince u privrednom, kulturnom, javnom i društvenom životu Republike Srpske.

Priznanje za vođenje i najbolju lokalnu samoupravu u Republici Srpskoj dodijeljeno je načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiši Ćosiću. Priznanje je nagrada svim stanovnicima naše opštine za napredak, rast i razvoj koji bilježimo u svakom segmentu društva.

Inače, priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” se već 19 godina zaredom dodjeljuje u Republici Srbiji, a treću godinu zaredom u Republici Srpskoj.

Podsjećamo, Mihajlo Miša Anastasijević – Kapetan Miša rođen je u Poreču na Dunavu 1803, a preminuo u Bukureštu 1885. godine. Kapetan Miša je bio srpski titularni major, veliki trgovac, bogataš, srpski rodoljub i dobrotvor.

Miša Anastasijević je ostao u sjećanju savremenika: Nije bio ni strog, ni reakcionaran, a osobina tvrdičluka kod njega uopšte nije postojala. Bio je čovjek široka duha i plemenita srca. Znao je da živi kao veliki gospodin, koristeći zadovoljstva koja život pruža, ali isto tako i da čini kulturna djela. Bio je nježan otac za sve članove svoje porodice, kao i za one koji su živjeli na njegovim dobrima. Svima je bio dobar učitelj, ali iznad svega dobar Srbin. Svoju otadžbinu je voleo bezgranično i svoje lične interese potčinjavao opštim.

  1. Anonymous says:

    Cetita, zaista si najbolji. Zdravo bio. M.P.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider