Ćosić predsjednik Organizacionog odbora jubilarnog festivala “Lut fest 2019”

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izabran je danas za predsjednika Organizacionog odbora Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest 2019”, koji će od 12. do 17. maja biti održan u Istočnom Sarajevu, zaključeno je na sjednici ovog odbora.

Izvršni producent Festivala Aleksandra Mitrić Štifanić rekla je da će pokrovitelj 20. “Lut festa” biti predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, te istakla da je ta podrška od izuzetne važnosti za razvoj festivala i pozorišne umjetnosti i kulture za djecu u Srpskoj.

Ona je podsjetila da je moto jubilarnog festivala “Anima u srcu”, s ciljem proslave ljubavi i veličanja lutkarstva i lutkarske umjetnosti u Republici Srpskoj i BiH.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će ovaj grad i opštine u njegovom sastavu biti ponosni domaćini ovoj jedinstvenoj i prestižnoj internacionalnoj lutkarskoj manifestaciji, jer će jubilarni “Lut fest” najviše radosti donijeti mališanima.

On je rekao da ni ove godine neće izostati podrška organizaciji festivala sa nivoa grada i lokalnih zajednica, uključujući Turističku organizaciju Istočnog Sarajeva, koji to svojim kvalitetom i zaslužuje.

Podršku institucija koje predstavljaju potvrdili su i predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Nataša Bogdanović, šef kabineta načelnika Pala Igor Ikonić, direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić, direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković, predstavnik Istočne Ilidže Aleksandar Damjanović, kao i predstavnici vrtića i osnovnih škola sa područja Istočnog Sarajeva.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće 19 pozorišta iz Srbije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Španije, Italije, Austrije, Estonije, Belgije, Kazahstana i Turske.

Takmičarski program ovogodišnjeg festivala biće realizovan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo i u Kulturnom centru Pale, a dio i u Zvorniku i Tesliću.

Tokom festivala planiran je bogat prateći program, koji će ove godine biti u znaku proslave jubileja i velikog lutkarskog karnevala.

Na karnevalu će učestvovati učesnici festivala, ulični umjetnici iz cijelog svijeta, svirači, ulični orkestri, klovnovi, mađioničari, plesne grupe, velike ulične lutke i maskote, te uz brojne atrakcije učenici osnovnih škola i obdaništa Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo.

Generalni pokrovitelj “Lut festa” je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a sufinansiraju ga grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale i Ambasada Austrije u BiH.

Bronzani sponzor festivala je Umjetnička livnica “Jeremić” iz Beograda, a sponzor festivala je Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelji festivala su RTRS i Novinska agencija Republike Srpske – SRNA.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider