Ćosić na čelu FK Slavija

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Fudbal

Da li za Slaviju dolaze bolji dani ili će se briga za najstariji sportski kolektiv Srpske iskazivati i dalje deklarativno, dok će konkretne akcije izostajati , vidjećemo u narednom periodu. 

Mučna atmosfera puna nepovjerenja obilježila je današnju Skupštinu FK Slavija, prvu u posljednje tri godine. Te tri godine su možda i najteže u njenoj novijoj istoriji i pitanje je zašto se Skupština nije češće sazivala u periodu u kome je Slavija ispala iz PL BiH i izgubila većinu igračkog i trenerskog kadra.

Skupština je počela Izvještajem o radu FK Slavija za period od avgusta 2014. do juna tekuće godine.

Zdravko Šavija u ulozi predsjednika kluba, osvrnuo se na finansijski dio, ali i na licemerje pojedinaca i nebrigu zajednice za najstariji sarajevski klub. Zamolio je prisutne “da prekinu kafanske priče kako je on sahranio košarkaški, a sad sahranjuje i fudbalski klub” i da kroz izvještaj pogledaju finansijsko poslovanje i sve probleme sa kojima se suočavao u periodu na koji se izvještaj odnosi. Izlaganje je zaključio konstatacijom da svakog od prisutnih može pogledati u oči i da se iz izvještaja vidi koliko ko voli ovaj klub, a da on podnosi neopozivu ostavku na funkciju predsjednika UO FK Slavija.

U otvorenoj diskusiji za koju se javilo više učesnika naglašena je uloga i težina FK Slavije kao najstarijeg sportskog kolektiva i to je jedino oko čega su se svi složili. O tome ko je krivac za trenutno stanje, kako i sa kim dalje, vladala su podijeljena mišljenja. Moglo se čuti da je “Šavija istovremeno bio najbolji menadžer, ali i najgori direktor”, “da treba dati šansu novim ljudima” itd.

Nakon rasprave uslijedilo je razrješenje dosadašnjeg predsjednika skupštine Miše Glogovca kao i starog saziva UO, a za novog predsjednika skupštine izabran je Slavko Tošović.

Tošović se zahvalio članovima skupštine na povjerenju i predložio izbor novog predsjednika UO. Pošto je jedini prijedlog bio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, on je zahtijevao da se prije glasanja obrati prisutnima.

“Ne vjerujem u iskrenost većine prisutnih. Da li je Slavija samo opštinski klub? Šta piše u nazivu kluba? Istočno Sarajevo ili Istočno Novo Sarajevo? Gdje je ovdje grad? Treba nam 300 000 maraka za sezonu. Da li je problem da i grad i gradske opštine obezbijede sredstva? Za deset godina opština Istočno Novo Sarajevo je izdvojila dva miliona maraka. Šta je sa ostalima?  Žao mi je što na ovoj skupštini ne vidim gradonačelnika i načelnike drugih gradskih opština”, rekao je, između ostalog Ćosić uoči glasanja za njegov izbor na čelo kluba.

Ćosić je izabran skoro jednoglasno, sa samo jednim glasom protiv, a nakon toga je, prema statutu kluba, predložio dvije trećine budućeg saziva UO. Ćosićevo mišljenje je da bi u upravu kluba trebali da uđu: Marinko Božović, Goran Vujičić, Nenad Vuković, Mirko Šarović, Zdravko Šavija, Milorad Lale, Dragan Kulina, Ristro Trivun, Jovan Katić, Aleksandar Kostović, Zoran Pušara, Miloš Glogovac i Branislav Arsenijević. Svoj izbor je obrazložio da se radi o ljudima koji su se u proteklom periodu već dokazali kao ljudi kojima je stalo do kluba i koji su u poziciji da pomognu njegovo funkcionisanje. Ovaj saziv bi trebao da predloži ostalih 7 članova UO.

Njegov prijedlog nije naišao na opravdavanje dijela prisutnih pa se pristupilo pojedinačnom glasanju za svakog od članova i tom prilikom od predloženih imena tri nisu dobila podršku potrebne većine: Zdravko Šavija, Risto Trivun i Branislav Arsenijević. Umjesto njih, predložena su nova imena među kojima su i neki bivši Slavijini fudbaleri, a svi predloženi članovi bi na narednoj sjednici trebalo da se izjasne da li prihvataju članstvo u Upravnom odboru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider