Bolnica “Srbija” proslavila krsnu slavu

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Bolnica Srbija

Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu proslavila je danas krsnu slavu – Svete Kozmu i Damjana, zaštitnike zdravstvenih radnika.

Direktor bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija napomenuo je da se ove godine krsna slava obilježava u uslovima epidemije virusa korona u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba u prisustvu najužeg rukovodstva i prijatelja ustanove.

Šešlija je rekao da će ovu godinu obilježiti borba protiv epidemije i zahvalio se svim zdravstvenim radnicima za nemjerljiv doprinos za očuvanje zdravstvenog sektora.

On je naglasio da je bolnica “Srbija” ove godine otvorila novu zgradu Transfuzije i uvela novu uslugu hiperbarične komore, pa prvi put zbog te usluge stanovnici ove regije neće ići u druge.

Prvi put smo i našu zdravstvenu ustanovu povezali sa Medicinskim fakultetom u Foči i predavanja će se prvi put za završene godine studija moći obavljati i u našoj ustanovi – rekao je Šešlija.

On je podsjetio da je juče potpisan ugovor sa bolnicom u Atini, koja će omogućiti usavršavanje stručnog kadra bolnice “Srbija” i glavnom gradu Grčke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider