Bolnica Srbija funkcioniše uspješno; Dodik: Obezbijedićemo neophodnu opremu (VIDEO)

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Bolnica Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Bolnicu Srbiju u Istočnom Sarajevu. Istakao je da ova Bolnica uspješno funkcioniše.

Dodik je naglasio da će biti obezbijeđena i neophodna oprema.

U ponedjeljak jedan respirator biće dopremljen u Bolnicu Srbija, a jedan u Trebinje. Ova bolnica za sada ima 12 respiratora – naveo je Dodik.

On je istakao da je Srpska iz Kine naručila 180 respiratora.

 I po njihovom dopremanju biće raspoređeni po potrebama bolnica u Srpskoj – rekao je Dodik.

Istakao je da se nesmetano moraju obavljati i drugi pregledi.

Ne dozvoliti da na druge odjele dođe virus korona. Zato ima izolatorijum – kaže on.

Zahvalio se medicinskim radnicima, te dodao da će Republika Srpska razmišljati o stimulansima za ovaj sektor u budućnosti zdravstvenim radnicima.

Važno je vidjeti odgovornost prema zdravstvenim radnicima. Zahvalnost i stanovnicima, ali moramo ostati oprezni i slušati upute stručnjaka koji danas određuju politiku. Voljeli bismo da je stanje normalno, ali tako je kako je. Ministar Alen Šeranić odlično obavlja posao. Srpska je prva u regionu zatvorila škole, kafiće i tržne centre – dodao je Dodik.

Ponovio je poziv poslodavcima da ne otpuštaju radnike, jer će samo u tom slučaju moći da računaju na pomoć za prevazilaženje posljedica ove krize i dodao je i da Srpska za te namjene osniva tri fonda.

Izjave za novinare nakon posjete Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu

Pogledajte izjave za novinare nakon posjete Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu#RTRS #RTRSvijesti

Posted by RTRS vijesti on Subota, 11. April 2020.

Direktor bolnice Srbija Nebojša Šešlija zahvalio se srpskom članu Predsjedništva BiH za posjetu, te za pomoć, dosadašnji i danas obećanu.

Načelnik anesteziologije u bolnici Srbija Stoja Erić rekla je da se u izolatorijumu ove bolnice nalaze tri pacijenta oboljela od virusa korona i da su svi oni, uključujući i jednog sa srednje teškim oblikom bolesti, u stabilnom stanju.

Pomoćnik direktora bolnice za medicinske poslove Đorđe Pejić naglasio je da se bolnica prilagodila situaciji i da je spremna da pruži pomoć srednje i teško oboljelim pacijentima od virusa korona.

Prema njegovim riječima, bolnica u ovom momentu ima sve što je potrebno za to, pa i respiratore.

Raspolažemo sa pet respiratora od kojih su dva stavljena na raspolaganje u kovid izolatorijume – precizirao je Pejić i dodao da zasada nije bilo potrebe za njihovim korištenjem.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2