Bolnica “Srbija” – Besplatni pregledi dojke i mamografija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godina u

Istočno Sarajevo

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu ženama će mjesec dana biti omogućeni besplatni pregledi dojke i mamografija, zahvaljujući Olimpijskom centru “Јahorina”.

Besplatne preglede, žene sa područja opština u sastavu Grada Istočno Sarajevo, moći će da obave od 15. januara do 15. februara.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Јahorina” Nedeljko Elek rekao je novinarima danas na Јahorini da će Olimpijski centar, kao društveno-odgovorna kompanija obezbijediti besplatne preglede i mamografiju.

Elek je naveo da će dio novca od nedavne prodaje hotela “Bistrica“ biti uložen u borbu protiv karcinoma, a u saradnji sa Kliničko-bolničkim centrom u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, u prošloj godini Sarajevsko-romanijska regija je procvjetala, a dva ključna događaja bila su procvat OC “Јahorina” i izgradnja Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu, za šta se zahvalnost duguje tadašnjem predsjedniku Republike Srpske, a sadašnjem predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je pokrenuo oba projekta.

“Da njega nije bilo i njegovog zalaganja, svi događaju na Јahorini ne bi se desili“, istakao je Elek.

Dosadašnji direktor Bolnice “Srbija” Istočno Sarajevo Goran Todorović zahvalio je Olimpijskom centru “Јahorina”, koji je organizovao akciju kao društveno odgovorna firma.

“Rijetke su situacije kada mi možemo dobiti sredstva da organizujemo jednu akciju“, dodao je Todorović.

On je rekao da će kao Bolnica tom mamografskom pregledu sa njihove strane dodati jedan stručni pregled ljekara, koji će davati smjernice i uputstva pacijentima.

Todorović kaže da im je drago što će učestovati u toj akciji i da će opravdati povjerenje koje im je ukazao OC “Јahorina”.

On je naglasio da sada Bolnica “Srbija” u Istočnom Sarajevu raspolaže najmodernijim digitalnim mamografom, te da su pregled na tom aparatu mnogo bezopasniji, nego što je to bilo na starim aparatima, koji su puno više zračili.


Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2