Bjelica: 11 kuća za izbjegla i raseljena lica

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 months u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: SRNA

Na području opštine Sokolac danas je počela realizacija projekta u vrijednosti 500.000 KM, u okviru kojeg će biti izgrađeno ili rekonstruisano 11 kuća za izbjegla i raseljena lica, rekao je načelnik ove opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je danas novinarima nakon sastanka na Sokocu sa predstavnikom Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Nebojšom Ćevrizom rekao da je rok izgradnje godinu dana.

On je naveo da se projekat provodi u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, te da će od 11 planiranih kuća, četiri biti za raseljena lica srpske nacionalnosti, a sedam za povratnike Bošnjake.

Planirano je stambeno zbrinjavanje Srba u naseljima Laze i Majdani, te dvije kuće u Sokolačkim njivama, a za povratnike Bošnjake po jedna u selima Šaševci, Meljine, Kalimanići, Karamuratovići, Donje Babine, Borovac i Pediše.

Donatorska sredstva su oko 400.000 KM, a učešće opštine Sokolac je oko 100.000 KM, kroz obezbjeđenje infrastrukture, građevinske dozvole i potrebne dokumentacije – naveo je Bjelica.

On je naglasio da se sada uglavnom radi projektna dokumentacija, te izrazio uvjerenje da će projekat biti završen u roku.

Bjelica je naglasio da se ovaj projekat provodi prema sporazumu potpisanom 27. januara između Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Vlade Republike Srspke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider