Besplatna haloterapija za djecu u “Vili Medžik SA” u I. Sarajevu

Izvor: Redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 months u

Istočno Sarajevo

Turistička ponuda Istočnog Sarajeva i okruženja bogatija je za novootvoreni moderni multifunkcionalni ugostitetljski kompleks „Vila Medžik SA“ u naselju Toplik u Istočnom Novom Sarajevu, koji osim raznovrsnih usluga na visokom nivou, nudi posebnu pogodnost za djecu – besplatnu haloterapiju u „slanoj sobi“.

– Kompleks Vila Medžik Sa’ okružen je planinskim ljepoticama, i ukrašen svježinom i mirom, i predstavlja kompoziciju luksuza, tišine i nesvakidašnje ponude uz nasmijano i profesionalno osoblje – kaže PR „Vile Medžik Sa“ Bojana Turuntaš.

Ona pojašnjava da će svoj djeci koja imaju respiratorne probleme i preporuku nadležnog doktora da koriste haloterapiju, na korištenje biti ustupljena slana soba apsolutno besplatno, uz predhodnu najavu i rezervaciju termina.

Poznato je da se moderna haloterapija smatra alternativnom metodom liječenja koja ne zamjenjuje terapiju lijekovima, ali je nadopunjuje i umanjuje potrebu za njihovim korištenjem, i zasnovana je na doziranom boravku lica u posebno opremljenoj „slanoj“ sobi, te je kao takva potpuno prirodna i nema interakcija s lijekovima.

Preporučljiva je svima, uključujući i djecu, trudnice ili starija lica.

Terapija se provodi udisanjem mikročestica suvog, slanog aerosola – vazduha obogaćenog finim česticama soli. Takav vazduh prodire duboko u dišne puteve, znatno dublje od prirodnog morskog ili onog iz vlažnih inhalatora, a njegovo udisanje bitno utiče na smanjenje upala, i poboljšanje rada pluća.

U sklopu kompleksa „Vila Medžik Sa“ nalaze se dva smještajna objekta, mali spa- centar, loung-bar, otvoreni bazen, natkriveni drveni trijem, recepcija, privatni natkriveni parking, dječje igralište i drugi prateći sadržaji.

Svih šest apartmana posebno su dizajnirani određenom temom koja se provlači kroz različite detalje enterijera, pa nose nazive „Baščaršija“, „Jahorina“, „Valter“ i „Pahuljica“, dok sobe nose nazive „Vučko“ i „Tesla“.

Više informacija za sve zainteresovane nalazi se na sajtu kompleksa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider