Ambasada Bugarske pomaže uređenje sale Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo

Izvor: opstinains.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Istočno Sarajevo

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa ambasadorom Bugarske u BiH Nj. e. gospođom Avgustinom Cvetkovom Karabaševom o uređenju sale Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo koje će omogućiti bolju posjećenost i veće prihode Centra.

Ambasada Bugarske dodijelila je opštini Istočno Novo Sarajevo 01.12.2016. godine donaciju u iznosu od 30.000,00 KM, za nabavku i montažu novih stolica kao i za uređenje sale Kulturnog centra.

Načelnik Ćosić je izrazio zadovoljstvo, prije svega na izuzetnoj saradnji sa kompletnom administracijom u ambasadi Republike Bugarske, kao i na podršci koju je ambasada pružila vezano za projekat na koji je opština aplicirala prošle godine.

„Ovaj projekat je od velike koristi, onoga trenutka kada sredimo stvari u sali zamjenimo stolice, pored toga što ćemo dobiti daleko ljepšu salu Kulturnog centra, dobiti ćemo i mogućnost da više ljudi boravi, posjećuje, gleda repertoar a samim tim će naš Kulturni centar i ostvarivati veće prihode u okviru svog poslovanja“, istakao je Ćosić.

Ambasadorica je izrazila zadovoljstvo, što može konkretno pomoći kako bi imali što bolje odnose i opština Istočno Novo Sarajevo uvijek može računati na pomoć Ambasade Bugarske.

Tokom razgovora javila se ideja da se nakon finalnog uređenja Kulturnog centra, a povodom Dana bugarske kulture i slovenske književnosti, u novootvorenoj sali održi koncert bugarske folklorne grupe pod nazivom „Vukadinov“. Planirani koncert bi trebao biti održan istoga dana kada će i opština Istočno Novo Sarajevo obilježiti svoju krsnu slavu i Dan opštine.

Načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Đokanović koji je i vođa projekta, informisao je prisutne o tehničkom dijelu, kao i o daljim planovima vezano za rekonstrukciju sale.

Mi smo projektom predvidjeli 50.000,00 KM ukupno za potrebe rekonstrukcije, taj iznos ćemo podići uz naše učešće na 80.000,00 KM prema procjeni“, istakao je Đokanović.

Na kraju posjete i razgovora, načelnik Ćosić se zahvalio ambasadorici na saradnji i poručio da je uvijek dobrodošla.

  1. A gdje je direktor K.C. Samo promocija nacelnika …hm..ccc

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider