Оsuda prijetnji aktivista SDS-a odborniku Ujedinjene Srpske

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: Arhiva

Odbornici skupštinske većine u Istočnoj Ilidži iz SNSD-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a i Demosa najoštrije osuđuju prijetnje koje su aktivisti SDS-a uputili odborniku Ujedinjene Srpske, te poručuju da ih nikakve prijetnje neće zaustaviti u namjeri da rade za dobrobit svih građana ove lokalne zajednice.

Očekujemo od SDS-a i PDP-a da prihvate demokratsku volju i da uvaže činjenicu da nakon više od 20 godina građani Istočne Ilidže žele promjene – navedeno je u saopštenju koje je u ime odbornika tih stranaka poslao šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija.

Odbornici skupštinske većine pozivaju načelika opštine Istočna Ilidža Marinka Božovića i njegove političke istomišljenike u SDS-u i PDP-u da javno osude prijetnje upućene legitimno izabranom odboriku u Skupštini opštine.

Prestanite da koriste kriminalne metode za političke ciljeve. Tu praksu dobro pamte svi stanovnici Istočnog Sarajeva kada su ove partije vladale Republikom Srpskom i bile dominantna vlast u gradskim opštinama i gradu Istočno Sarajevo – navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su prijetnje već prijavljene Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, te da se čeka njihova reakcija.

Tražićemo policijsku zaštitu za svakog odbornika ukoliko bude potrebe, a o svemu ćemo obavijestiti i ministra unutrašnjih poslova, kao i predstavnike najviših institucija u Republici Srpskoj i BiH – navedeno je u saopštenju.

Odbornici skupštinske većine poručuju da se ne boje nikoga, da ih neće uplašiti, te da su ujedinjeni u namjeri da promijene stanje u Istočnoj Ilidži.

U tome nas neće pokolebati nikakve prijetnje. Pozivamo načelika opštine i opozicione odbornike SDS-a i PDP-a da prihvate realnost i da zajedno u demokratskoj atmosferi radimo na realizaciji projekata koje su u interesu razvoja Istočne Ilidže – navedeno je u saopštenju.

Lica iz Istočne Ilidže čiji su inicijali S.K. i A.B. prijavljena su da su licu iz ove opštine D.B. uputila verbalne prijetnje zbog njegovog političkog djelovanja, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Jedan od prijavljenih je pripadnik Policijske uprave Istočno Sarajevo i protiv njega je podnesen zahtjev za pokretanje unutrašnjeg postupka.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu naložio je saslušanje osumnjičenih, nakon čega je tužilaštvu dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider