Tehnike farbanja vaskršnjih jaja

Izvor: stvarukusa.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Gastro

Foto izvor: Stvarukusa.rs/Shutterstock

Vaskršnja jaja možete ukrasiti i nekom od sledećih tehnika.

Umjetnički šareno

Obarite jaja, a onda ih obojite granitnom bojom, koja se kupuje u prodavnicama u kojima se prodaju umjetničke boje. Granitnu boju nanesite na jaje prstom ili četkicom. Ostavite jaje da se osuši, ukrasite ga cvjetićima ili perlicama, a možete i da nacrtate šare.

Vitražno jaje

Jaje najprije ofarbajte crnom bojom za staklo, a onda kontur pastom u bilo kojoj boji diskretno iscrtajte motive koje želite. Vodite računa da se boja vidi samo na donjem dijelu jaja. Kada to završite, cvjetiće i druge motive ofarbajte crvenom, plavom, belom i zelenom bojom za staklo.

Fashion egg

Obarite jaja, pa ih ostavite da se ohlade. Dobro ih obrišite da ne bi bila musava. Zatim počnite da ih šarate crnim markerom. Crtajte šta god vam padne na pamet, a uvijek možete da ih ukrasite i srebrnim šljokicama.

Plava ptičica

Ofarbajte jaja u plavu boju i ostavite da se potpuno osuše. Isjecite papir u obliku krila i zalijepite ih lijepkom sa obje strane jajeta. Kartončić žute boje isjecite u obliku trougla. Savijte kraj trougla i zalijepite na bočnoj strani jajeta lijepkom za papir. Ostavite da se osuši. Oči nacrtajte crnim markerom.

Zeka jaje

Za ovu tehniku vam je potrebno čisto, bijelo jaje. Zalijepite roze čupkaste loptice na sredinu jajeta. Isjecite oblik ušiju od bijele pjene ili kartona. Savijte krajeve ušiju i zalijepite ih na vrh jajeta. Kada se sve u potpunosti osuši, sa crnim markerom nacrtajte oči i brkove na jajetu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider