Otvoren sajam „Med, hrana, lijek, kultura i edukacija“

Izvor: redakcija/M.M.

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Gastro

Foto izvor: TrebevicInfoPortal

U parku „Gavrilo Princip“, danas u 18:00 časova, otvoren je sajam meda i eko zdrave hrane pod nazivom „Med, hrana, lijek, kultura i edukacija“ u organizaciji udruženja za zaštitu životne sredine „Eko Željeznica“ iz Istočne Ilidže.

„Ovo je prvi dan sajma „Med, hrana, lijek, kultura i edukacija“ u organizaciji udruženja “Eko Željeznica”. Na sajmu su izloženi štandovi sa proizvodima iskusnih medara sa dugogodišnjim iskustvom, iz više opština, proizvođači organske hrane, zatim proizvodi koji se koriste kao lijek i razne vrste rukotvorina. Cilj ovog sajma je i da se na neki način spriječi uvoz nekvalitetne hrane i da se promovišu naši domaći proizvodi. Takođe, cilj ovog projekta nam je i da turizam i ekologiju podignemo na viši nivo kao i to da ovaj sajam postane tradicionalan“, rekla je Brankica Simanić, predsjednik udruženja “Eko Željeznica” za Trebević.net.

U sklopu promotivnog i prodajnog dijela sajma otvaranje je propraćeno i kulturno umjetničkim sadržajem.

„Zadovoljni smo odazivom i posjetom sajma. Želja nam je da sajam postane turistički brend i da Istočno Sarajevo postane poznato po sajmu meda. Planiramo još četri sajma meda i zdravih proizvoda ove godine. Sljedeći sajam je u septembru i biće isključivo komercijalnog karaktera. Takođe, želja nam je da pomognemo našim proizvođačima da distribuiršu svoje proizvode“, rekao je Darko Babić glavni koordinator sajma meda i zdrave hrane u Istočnom Sarajevu, za Trebević.net.

Sajam će trajati do 17. aprila u terminu od 8:00 do 20:00 časova.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider