UEFA zabranila pet parova u kvalifikacijama za EP: BiH ne može igrati protiv Kosova

Izvor: Nezavisne

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Fudbal

Foto izvor: dhakatribune.com

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) zabranila je pet eventualnih susreta koji bi se potencijalno mogli igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a reprezentacija BiH neće moći biti u istoj grupi kao Kosovo.

UEFA je poznata po tome što već duže vrijeme ne dozvoljava međusobne susrete između zemalja koje imaju zategnut politički odnos te na sve moguće načine pokušavaju izbjeći odigravanje utakmica visokog rizika.

Pred žrijeb za grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će se održati 2. decembra u Dublinu, UEFA je objavila imena reprezentacija koje neće moći igrati zajedno u grupi.

Prema odluci UEFA-e, Bosna i Hercegovina i Kosovo ne mogu igrati u istoj grupi, a pored toga zajedno u grupi ne mogu biti Armenija i Azerbejdžan, Gibraltar i Španija, Kosovo i Srbija, kao i Ukrajina i Rusija.

Zmajevi će na izvlačenju grupa u Dublinu biti u drugom šeširu zahvaljujući odličnim rezultatima u Ligi nacija. Plasman na Evropsko prvenstvo osiguraće one reprezentacije koje u svojim grupama završe na jednom od prva dva mjesta, a ostali učesnici biće poznati nakon baraža UEFA-ine Lige nacija koji je na programu u martu 2020. godine.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider