Slobodan Pavlović ulaže u rekonstrukciju stadiona FK “Slavija”

Izvor: sportdc

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Fudbal

Fudbaleri Slavije su konačno došli u poziciju da odahnu i da sada počnu da rade kraće u odnosu na proteklih mjesec dana. Tačnije, treniraće 90 minuta manje dnevno, jer je trener Branislav Berjan izbacio popodnevno vježbanje. Do starta u šampionatu, a prva utakmica se igra 6. avgusta u Banjaluci protiv Borca, radiće se jednom u jutarnjim časovima. Samo igrači za koje Berjan procjeni da nisu na potrebnom nivou fizičke spreme imaće i popodnevni rad.

– Igrači su zaista radili odlično i zadovoljan sam na kom su nivou što se tiče fizičkih mogućnosti. Mislim da ćemo moći svima parirati u tom segmentu, a da li je neko kvalitetniji to ćemo se uvjeriti na samim mečevima i tokom šampionata. Do Borca i derbija u šampionatu radićemo na uigravanjima linija tima i nadam se da ćemo biti apsolutno spremni za izazove u toku šampionata, kaže Berjan.

Iako se bliži start šampionata Slavija nije u potpunosti završila sa formiranjem tima. Planirano je da se dovedu još dvojica defanzivaca i jedan špic i dogovori su u završnoj fazi.

Klupska administracija užurbano prikuplja i svu potrebnu dokumentaciju za registoravanje fudbalera i pribavljanja svih potrebnih sertifikata. Imaju iskustvo od prošle godine kada nisu na vreme završili to, pa su u prvom meču imali na raspolaganju samo četiri igrača sa strane, a praktično ih je Slavija imala osam.

– Mislim da nam se ta greška neće ponoviti. Sada smo počeli sve na vrijeme i do kraja prelaznog roka će sve biti okončano. Moramo istaći da radimo u teškim uslovima. Besparica je hronična i borimo se da očuvamo klub i ekipu. Siguran sam i da ćemo uspjeti, jer su nam ruku saradnje pružili i neki naši sugrađani. Nećemo o njima jer su tražili da se ne eksponiraju, ali vjerujem da će njihova pomoć biti dragocjena. Pojedinci su i ranije pomagali, a nisu tražili bilo kakvu publikaciju. Neka tako i ostane ubuduće, kaže predsednik kluba Zdravko Šavija.

Sve u Slaviji posebno raduje činjenica da nedavni radovi na rekonstrukciji terena u Istočnom Sarajevu i daje rezultata. Izvršeno je dvostruko čepiranje stadiona, posijana trava, bačen treset i pijesak i vještačko đubrivo i teren je počeo da ’’diše’’. Najvažnije je čini se da je riješen problem sa drenažnim kanalima i da će donedavno najlošiji fudbalski teren u Bosni i Hercegovini postati mnogo bolji i kvalitetniji, a da će taj epitet najružnijeg prepustiti nekom drugom. Potrebno je naglasiti da je kompletnu rekonstrukciju terena platio Slobodan Pavlović, nekadašnji stanovnik Sarajeva, danas Detroita. Kada je vidio teren ponudio je pomoć,a sada će se zahvaljujući njemu raditi i na rekonstrukciji pomoćnog terena Slavije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider