Slavija žali za propuštenim šansama, Perić postigao jedan od ljepših golova Prve lige

Izvor: SportDC

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 months u

Fudbal

Foto izvor: SportDC

Fudbaleri Slavije i Sloge iz Doboja podijelili su po bod u utakmici 12. kola Prve lige Republike Srpske odigravši u Istočnom Sarajevu 1:1.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo neku pretjerano dopadljivu fudbalsku predstavu. Slavija je imala apsolutnu kontrolu lopte, ali iz dominacije posjedom nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti golu gostiju.

Sve do 43. minute bile su to neke poluprilike, poput šuta glavom Gorana Popovića ili pokušaja Arbinje nogom pored gola, a ondau  43. minutu Stefan Arbinja ima šansu utakmice. Izašao je sam na Tinu Divkovića, ali ga je iskusni golman Dobojlija sačekao i odbranio nogom njegov udarac, pa je ostalo 0:0.

Drugo poluvrijeme počinje slično kao i prvo, kontrolom lopte Slavije, koja u 53. minutu dolazi do tri vezana kornera koja izvodi Vučina Šćepanović. U dva navrata je nakon njih šutirao Jadranko Bogićević, prvi put lopta na putu do mreže prolazi kroz šumu nogu i završava u korneru, a nakon toga sa gol linije glavom loptu izbacuje Amir Hadžimujić.

Nekako je nakon toga i splasnuo ritam ove utamice, pa ponvo nije bilo nekih ozbiljnijih prilika. U 78. minutu jedan od najagilnijih domaćih fudbalera danas, Mladen Perović, centrira sa lijeve strane, a Dušan Ristić u namjeri da ispuca loptu, ona mu odlazi preko noge i završava tik pored stative, u korneru.

Dvije minute kasnije kolosalna prilika za Stefana Arbinju, druga na meču. Rade Bojanić je ubacio sa desne strane idealno, Arbinja je bio gotovo sam, ali je glavom šutirao pored gola Tine Divkovića, pa je propala još jedna šansa Sokolova da povedu.

I kako to obično biva kada se ne iskoriste šanse stigne kazna. Slavija je izgubila jednu loptu u napadu, uslijedila je duga lopta prema naprijed, Jadranko Bogićević je za trenutak intervenisao, ali je lopta došla u noge Saši Periću koji postiže golčinu. Bio je to udarac sa nekih 25 metara topovski u rašlje Dušana Remića, jedan od najljepših golova u posljednje vrijeme u Istočnom Sarajevu.

Nije radost gostiju, ipak, dugo trajala. Slavija je napala nakon tog gola i u 89. minutu konačno iskoristila jednu šansu. Denis Čomor je šutirao, lopta se od odbrane Sloge odbila do Vladana Mandića, a rezervista Sokolova u ovom meču pogađa za 1:1.

Ujedno, to je bila i posljednja šansa na utakmici, pa su bodovi u Istočnom Sarajevu podijeljeni. Sloga se borila koliko je mogla da ode neporažena u Doboj, a Slaviji ostaje da žali za propuštenim šansama, prije svega Stefana Arbinje.

SLAVIJA – SLOGA DOBOJ  1:1 (0:0)
SRC „Slavija“
Bez prisustva publike
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica)
Strijelci: 0:1 Perić 85
Žuti kartoni: Popović (Slavija), Marković, Perić (Sloga)

SLAVIJA: Remić, Bogučanin (od 62. Mandić), Baban, Popović, Arbinja, Drljević, Perović, Šćepanovoć, Čomor, Bogićević, Bojanić (od 83. Bjeloš) Trener: Zoran Erbez

SLOGA: Divković, Andrić, Marković, Lukić (od 33. Janković), Đuranović (od 90. Martinović), Vasiljević, Hadžimujić, Galijašević, Mace (od 87.Trifković) , Perić (od 87. Miljić), Ristić  Trener: Milan Draganović

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider