Počeo Svetosavski turnir na Palama

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Fudbal

Foto izvor: Arhiva

Sedmi svetosavski turnir u malom fudbalu “Pale 2020” koji je okupio 12 ekipa, počeo je večeras u Sportsko-poslovnom centru “Peki”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da se na ovaj način promoviše sport, te da će takmičari u narednih šest dana pokazati najbolje što znaju.

Raduje me da ima i mlađih ekipa i želim im svu sreću – rekao je Jugović i dodao da je opština Pale organizator i pokrovitelj turnira.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Siniša Lasica rekao je da se Svetosavski turnir održava sedmi put, da imaju ukupno 12 ekipa sa Pala, Sokoca, iz Istočnog Sarajeva i iz Federacije BiH.

Turnir će trajati šest dana i prerastao je u tradiciju. Nastupaju i mlade ekipe što je podstrek da se omladina nastavi baviti sportom, a ne da vrijeme provode uz igrice i na internetu – istakao je Lasica.

Lasica je naglasio da će finale Svetosavskog turnira biti održano u ponedjeljak, 27. januara.

Predstavnik ekipe “Kafe Bolero” sa Pala Nemanja Knežević kaže da svake godine učestvuje na turniru koji je osvajao četiri puta, bio najbolji igrač i strijelac, dodavši da je najljepše igrati pred svojom publikom jer je to motiv više da se osvoji nagrada.

Nagrada za osvojeno prvo mjesto na turniru je 3.000 KM, a za drugo 1.000 KM.

Svi pravoslavni narodi, počevši od Rusa, Grka, Rumuna, Bugara danas plivaju za Časni krst, jer je to simbol posvećenosti tajni krsta. Gospod je upravo kroz tajnu krsta nas i spasio i zato se i sve kod nas čini u ime krsta i Svete trojice – istakao je mitropolit Hrizostom.

Predsjednik Organizacionog odbora Ranko Skakavac rekao je da je ove godine bilo 57 učesnika, među kojima su tri žene, te izrazio nadu da će sljedeće godine biti još više plivača.

On je dodao da pobjednik dobija zlatnik, koji je i ove godine donirao načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider