Paljanska Liga rekreativaca: Džabulani na korak od “skudeta”

Izvor: sportdc.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Fudbal

Paljanska liga rekreativaca ulazi u samu završnicu. Tokom vikenda odigrani su mečevi 24. i 25. kola. Kao i uvijek bilo je dosta uzbudljivog fudbala, golova, a sve prolazi u pozitivnoj atmosferi u dobroj rekraeaciji, druženju i fer i sportskoj borbi. Narednog vikenda, spušta se zavjesa na rasporedu su mečevi poslednjeg 26. kola.

Na čelu tabele, nije bilo promjena. Džabulani u odnosu na Pavlove “kafedžije” u poslednji “okršaj” ulazi sa dva boda prednosti i  u najboljoj je poziciji i na korak su od “skudeta”. Da bi po drugi put podigli pobjednički pehar treba im bod protiv Olimp Sjetline. Pozicija na tabeli, bodovna razlika na strani je lidera, te su u ovom meču izraziti favoriti po prognozama kladioničara “sigurica”.

Drugoplasirani Kafe Pavle u derbiju “dočekuje” aktuelne dvostruke šampione sastav Devetog januara. Ekipa “menadžera” Slaviše Čvora mora upisati tri boda te nadati se porazu lidera. ali dok postoje i minimalne šanse, nada poslednja umire. U ostalim mečevima poslednjeg kola u nedelju 4. juna u standardnom terminu od 11,00 do 17,00. sastaju se: Dalibran – Plato Termag, Slatka Kuća – MDM, Galaktikosi – Zlatno Zrno i Alpha Securiti – Caffe Casa.

24. kolo

Viteškom i sportskom igrom kolo otvaraju Džabulani i Andžićevi prevoznici. U super uzbudljivom meču u zadnjim sekundama, tačnije u poslednjih deset lider na mišiće  “čupa” bodove i slavi sa 3:2. Nakon toga na teren su izašli Alpfa Securiti, predvođena igračem kola Srđanom Deliparom u goleadi protiv “pekara” iz Zlatnog Zrna stižu do pobjede 7:3. Problema nije imala ni MDM, mašinerija koja je sa 6:4. savladala Galaktikose baš kao i Plato Termag koji pobjeđuje Cafe Casu 3:1. Utakmice Deveti januar – Olimp Sjetlina i Kafe Pavle – Dalibran nisu odigrane, na terenu se nisu pojavili Olimp Sjetlina i Dalibran pa do bodova službenim razultatom dolazi Deveti januar i Pavlove “kafedžije”. Slobodna je bila ekipa Slatka Kuća.

Kolo je igrom obilježio Srđan Delipara , Alpha Securiti, “gazi” ko u najboljim profesionalnim danima, nebi bolje ni nekadašnji paljanski as Božidar Božo Đapić, a najbolja “jedinica” je bio Milan Vuković, Plato Termag.

25. kolo

U sklopu 25. kola prikazan je pravi rekreativni fudbal, viđeno je  45. golova te fer i sportska igra svih aktera. Prevdu su dijelili, uigrani dvojac, Srđan Kusmuk i Božo Golijanin i pokazuju dva žuta kartona.

Kolo su otvorili Olimp Sjetlina i Galaktikosi, pobjednik je riješen u prvom poluvremenu, a  slavili su Galaktikosi ubjedljivo 6:1. Već u trećoj minuti Darko Jokić načeo je mrežu rivala. a do 11. već je pukla “petarda” u mreži Olimp Sjetline. “Tresli” su Marko Samardžić 2:x, Marko Sikima i po drugi put Darko Jokić i sve dileme oko pobjednika bile su riješene. U nastavku izabranici kapitena Marka Sikime rutinski su meč priveli kraju, a u listu strijelaca upisao se i Saša Majdov. Utješni gol za Olimp Sjetlinu postigao je Janko Kovačević.

Posle toga na teren izaze Kafe Pavle i Alfa Securiti u derbiju kola u otvorenom i junačkom meču, posle rovovske borbe prsa u prsa ,triumfuje Kafe Pavle sa 2:1. “Kafedžije” sjajno otvaraju i več u 3. minuti odbranu “zaštitara” probija Vladanko Zeković, a posle 12 minta majstorski duplira na 2:0. i to je bio razultat prvog dijela. U nastavku, pokušali su “crveno bijeli” da se vrate i uspjeli si djelimično u tome. U 31. minutu Darko Regoje u maniru Batistute  vraća neizvijesnost u meč, na kraju ispostavilo se da je zabio za konačnih 2:1. Do kraja  stvarale su obje ekipe prilike pred golom protivnika ali su svoj dan imali na jednoj strni golman “gostiju” Miloš Pelemiš Peka, a posebno golman “domačina” Ognjen Jolović Slatki te su mreže mirovale.

Problema nije imala ni ekipa Devetog januara, predvođena mašinom za davanje golova, četverostrukim strijelcem Nemanjom Kneževićem i het trikom nekadašnjeg iz redova Sokolova Đorđem Lackanovićem očitali su lekciju  Zlatnom Zrnu i slave sa 7:1. Čast pekara spasio je Aleksandar Gunjak.

U otvorenom i neizvijesnom meču u goleadi u finišu bolje se snalazi Dalibran i razultatom 7:5 nadigrao je Caffe Casu. Nišane su naštimali  Doktor Vuksanović 4x, Bojan Ilič 3.x ,a  kod poraženog Goran Batković 3x, Đorđe Guja i Nenad Tadić.

U derbiju kola liderski sastav  Džabulanija  rutinskom igrom savladao je čvrstu MDM, mašineriju i triumfuje sa 3:2. Pobjednike do tri boda vode, Predrag Kozomora, Miljan Pušara i Ognjen Mađarević, a najbollj vratar lige Goran Macan nije Dragan Maca Škrba, nekadašnja jedinica ekipe iz “Doline ćupova” da sve brani pa su ga savladali Mladenko Vučićević i Nenad Rebrinović.

Razigrana je  bila i Slatka Kuća, prijatno iznenađenje paljanske Lige rekreativaca. Taktičke zamisli je osmislio, Predrag Čavarkapa-Murinjo igrači su to na trenu sproveli i provozali su Andžićeve prevoznike  do pobjede 5:3. Rivalu su presudili, Aleksandar Okuka, Nebojša Štrbac, Siniša Vuksanović, Boris Jakovljević i Nemanja Đuričić. Pobjedu vjetrom u leđa pogurali su Miroslav Lazarević i”vratar” Đorđe Tešanović.

Uz dobro obavljenje pripreme i “dužu” klupu u novoj sezoni biće u igri i za “skudeto”.

Lijepom rekreativnom susretu prilig daju i poraženi, Igor Obradović, Srđan Lučić i Ljubiša Cincar.

Kolo je igrom obilježio nekadašnji profesionalac premijerligaša Slavije, Đorđe Lackanović, Deveti januar, a okvir gola u duelu sa “zaštitarima” iz Alphe Securiti najbolje je čuvao Ognjen Jolović-Slatki / Kafe Pavle nebi bolje ni “jedinica”  OFK “Podgrab”, Božo Golijanin, paljanski Bufon.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider