Mladi fudbaler Lacija poginuo u saobraćajnoj nesreći

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 weeks u

Fudbal

Foto izvor: Instagram/gueroooo10

Mladi fudbaler Lacija Daniel Guerini (19) poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u Rimu koja se dogodila oko 20 sati, nakon što se svojim Smart For Fourom sudario sa 68-godišnjakom koji je upravljao Mercedesom.

U nesreći je izgubio život član juniorskog tima Lacija, a dva Guerinijeva vršnjaka koja su bila s njim u istom autu, prebačeni su u bolnicu i ne nalaze se u životnoj opasnosti.

Vozač Mercedesa prošao je bez ozbiljnijih povreda, iako je ostao u šoku nakon onoga što se dogodilo, a i cijela Italija je šokirana nakon ovog tragičnog događaja.

Italijanski mediji navode da je uzrok nesreće je neprilagođena brzina, a mladi fudbaler život je izgubio nakon što se svojim automobilom zabio u Mercedes.

– I dalje u nevjerici i šokirani bolom, predsjednik, muška i ženska ekipa Lacija, svi smo uz porodicu mladog Daniela Guerinija – objavio je Lacio na Twitteru, a saučešće porodici nastradalog su iskazali Torino i Fjoretnina.

Guerini je igrao za Lacijevu Primaveru nakon što je u januaru došao iz Torina, dok je prethodno nastupao za SPAL i Fjorentinu, kao i za omladinske selekcije Italije do 15 i 16 godina. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider