FK Famos – Mjesto gdje fudbal nije samo igra

Izvor: Sport DC

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godina u

Fudbal

Foto izvor: Sport DC

Famos iz Vojkovića ponovo teži ka povratku u sami vrh Druge lige Republike Srpske grupa ”Istok”, a istovremeno ako se u dogledno vrijeme ukaže prilika, Motoristi će pokušati napasti Prvu ligu.

Pred početak sezone to je i bila neka ambicija, kako predsjednika kluba, Marinka Božovića, tako i povratnika na klupu Motorista, Vladimira Drinjaka. Igraju Motoristi sa usponima i padovima na startu sezone, a poslije tri vezane pobjede, u vikendu iza nas su doživjeli poraz od Leotara u Trebinju, 3:0.

Pobjeda domaćih je svakako zaslužena. Možda je rezultat malo previsok, možda nisu bili bolji za ta tri gola, ali to je svakako fudbal. Idemo dalje, ostavljamo iza sebe poraz u Trebinju i okrećemo se novim utakmicama, u kojima ćemo pokušati da nastavimo ostvarivati pobjede i da se zadržimo u samom vrhu tabele rekao je za naš portal trener Famosa, Vladimir Drinjak.

On ističe da su se uslovi značajno poboljšali u ovom klubu.

Mogu da kažem da je Famos jedna velika porodica. Svi se mi sjećamo kakvo je tu nekada stanje u klubu bilo i kada sam ja prethodni put tu bio kako je vođenje kluba spalo na par ljudi. Sada je ovo mnogo ozbiljnija priča. Naš predsjednik, Marinko Božović, uradio je mnogo za klub, postavio ga na stabilne noge i bez obzira na to što kao načelnik Opštine Istočna Ilidža ima mnogo svojih i poslovnih i privatnih obaveza stavio je sebe ne raspolaganje klubu i to funkcioniše fantastično. Imamo sjajne uslove za rad, stadion sa prirodnom travom, stadion sa vještačkom travom. Uskoro nam je u planu postavljanje reflektora za trening, kako bismo mogli da treniramo i u večernjim satima. Na gostovanja idemo u odličnim autobusima, nekad sa obezbjeđena dva obroka ako je potrebno, imamo potpuno novu opremu i mnogo toga drugog.

Famos je ipak nešto posebno. Rezultati nisu ono što odslikava sam klub, već je to sama organizacija unutar njega na svim nivoima, kao i jedno veliko drugarstvo.

Ja uvijek moram da pohvalim momke koji igraju za Famos. Mi imamo nekih tridesetak igrača na raspolaganju, svaki trening imam minimalno 19 igrača. Sa tim je uživanje raditi. Pri tome, velika većina njih ima svoje poslove, porodicu, djecu, ali mjesta za trening uvijek nađu. Iskreno, nekada se ni meni ne trenira. Prije nekoliko sedmica, kiša je značajno natopila teren, pada ”iz neba i zemlje” što kažu, i već sam se spremao da odložim trening, nije se ni meni dalo kisnuti, ali oni već čekaju da počnu trening. Šta ćemo, morali smo odraditi – kroz smijeh govori Drinjak – pa nastavlja:

To dovoljno govori o njihovoj posvećenosti radu. Famos je poseban klub po mnogo čemu, ali to druženje, posvećenost radu i želja da se igra za klub, iako od toga i nema neke prevelike finansijske koristi, što mnogi sada gledaju, čini ovaj klub posebnim.

On dodaje da uz svu ovu organizaciju napad na Prvu ligu Republike Srpske ne bi u dogledno vrijeme trebao biti nešto nemoguće.

Radi se o izuzetnoj organizaciji. Osim seniorskog tima, tu je omladinski pogon, koji broji više od 100 dječaka, sa svim kategorijama. Ove godine nemamo samo juniore, ali će ih sljedeće sezone svakako biti, a od kadeta pa do najmlađih svi igraju svoje lige i turnire. Sa ovakvom posvećenosti, motivacijom i predanosti kako predsjednika Božovića, tako i svih nas ostalih, Prva liga se sigurno može napasti. Ove sezone možda ne, ali naredne ili neke druge svakako.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2