Ekipa Caffe Verona se priprema za nastup u Ligi šampiona

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Fudbal

Vicešampioni mininogometne lige Bosne i Hercegovine, ekipa Caffe Verona iz Istočnog Sarajeva sprema se za svoj nastup u Ligi šampiona koja se održava od 7. do 10. septembra u Termama Čatež u Sloveniji.

Šampioni našeg grada, pobjedom nad ekipom Farma prom iz Banja Luke obezbjedila je finale u mininogometnoj ligi, koje je veoma oslabljena ekipa izgubila od domaćina Ecos Viteza. Međutim, plasmanom u finale Caffe Verona je obezbjedila svoje mjesto te učešće u Ligi šampiona potvrdila 1. avgusta 2017. godine i tako postala jedan od 96 timova koji će se u “otvorenoj kategoriji” takmičiti za titulu evropskog amaterskog prvaka u mini fudbalu.

Pehar u rukama Caffe Verona

U razgovoru sa ekipom koja će na ovom velikom takmičenju predstavljati kako naš grad tako i cijelu BiH, saznali smo da ruku podrške na predstojećem putu nisi dobili što nas je podstaklo da se zapitamo “Koga treba podržati? Da li ovi momci zaslužuju da se njihov trud i rad nagradi bar ovaj put kada predstavljaju naš Grad Istočno Sarajevo?”

Ekipa Caffe Verona i njen predstavnik Igor Vrcek iskazali su veliku zahvalnost na podršci i jedinoj finansijskoj pomoći koju su im pružili načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i gospodin Dragan Dragović.

“Zahvalni smo na finansijskoj pomoći koja nam je svakako neophodna. Bez toga ne bi smo mogli potvrditi svoje učešće, koje je zahtjevalo i rezervaciju smještaja za četiri dana koliko Liga traje”, kaže kapiten ekipe Marko Koprivica za naš portal.

Ono što je ostalo kao neriješen problem jeste prevoz ovih mladih ljudi.

“Trenutno nam je prevoz upitan. Obraćali smo se pismenim putem upravi Grada Istočno Sarajevo, opštinama koje su u našem krugu, privrednicima, ali nažalost nismo dobili nikakav odgovor, pa ni negativan”, dodaje Koprivica.

Podsjećamo da se turnir igra loptom “peticom” , 5+1 na 4×2 golove u trajanju od 2×20 minuta. U Termama Čatež biće 10 terena sa prirodnom travom na kojima će se istovremeno igrati utakmice.

Titulu najbolje ekipe brani tim Aramis Se-Mad dogs iz Mađarske koji je u prošogodišnjem, prvom izdanju, Lige šampiona savladao Juventus Sibinj iz Rumunije baš u Sibinju. Treće mjesto osvojila je ekipa iz Temišvara.

Ostaje nam da naše momke pratimo na putu u Ligi šampiona u nadi da će neko od vlasti imati sluha i pomoći momcima da obezbjede prevoz do Slovenije.

  1. Eeee pa sramota. Momci jedini u bih i gradu i niko da im pomogne. Sramots za grad ovaj eto. Cestitke Cosi

  2. Gdje ste sad “veliki” politicari i privatnici Lukavice, pokazite se i pomozite momcima a ne ih pustiti da stopaju do Slovenije. Sramota!

  3. Zanimljivo da je finansijsku podrsku dao nacelnik opstine koji nema nikakve veze sa FK Famos odakle većina momaka igra za Veronu, dok je drugi načelnik koji je ujedno i predsjednik Famosa ostao nijem na zahtjeve “njegovih” fudbalera. Lp

    1. Gledao sam momke na Palama po turnirima super su ekipa, steta bi bilo da ne odu zbog jadnih finansija! Podrska momci.

  4. Momci vama respekt pratim vas a ovim ostalim na cast i sramotu. Lp

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider