Džabulani čuva tron, caffe “Pavle” prati

Izvor: sportdc.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godina u

Fudbal

U zdravom takmičarskom duhu tokom vikenda u hramu malog fudbala u Palama u SC “Olimp” kotrljala se “bubamara”, odigrani su mečevi 19-og kola paljanske Lige rekreativaca. Liga je sjajan, pravi i pun pogodak, igra se petu sezonu, zauzela je i svoje mjesto u bogatom sportskom životu Pala.

Kao i uvijek kada su u pitanju paljanski zaljubljenici malih fudbalskih terena i susreti tokom nedelje prolaze u goleadi, pozitivnoj atmosferi iz dobru rekreaciju, druženje, toleranciju što je i cilj projekta Udruženja rekrativaca malog fudbala Pale.

Strijelci su bili raspoloženi i pogađali 37 puta u okvir gola. Pravdu su dijelili “ni po babu ni po stričevima” Srđan Kusmuk i Božo Golijaninin oba iz Pala i na šest mečeva pokazuju jedan crveni i tri žuta kartona.

Odličnu partiju pruža i kolo je igrom obilježio, “đak”, paljanske “Rome” Vladanko Zeković / Kafe Pavle”, “petardom” je častio Olimp Sjatlinu.”Okvir” gola, najbolje čuva “goldžija” iz Istočnog Sarajeva, Goran Macan / Džabulani, na oku je i “skauta”, mogao bi konkurisati, kakvu formu demonstrira i za “vrata KMF “Tango”.

Izabranici menadžera Slaviše Čvora, sastav Sokočana i Paljana “skockan”, za najviše domete, Kafe Pavle na otvaranu 19og. kola i ako bez udarne napadačke igle, Đoka Radića, naprosto su pomeli Olimp Sjetlinu sa ubjedljivih 10:2. Raspucani petostruki strijelac Vladanko Zeković, dvostruki Damjan Sukara, a pratili su i sa po jednim, Darko Lučić, Ognjen Jolović i povratnik u ekipu, posle povrede lider sastava  Vladimir Kulašinac i pravdaju još jednom visoku poziciju na tabeli. Ognjen Jolović Slatki nije Miloš Đurković Lav, nekadašnja jedinica šampionskog “Bordo” tima sa Koševa da sve brani, pa su ga  savladali, Janko Kovačević i Mladen Janković.
Sigurna je bila i mašinerija MDM koja čita lekciju Caffe Casi i triumfuje 8:3. Inspirisani za igru i naštimali su i “nišane”, majstori sa  Korana, četverostruki strijelac Bojan Tepeš i trostruki Miljan Radović, a jednom “trese” i mokranjsi as Nenad Rebrinović. Za “Casine” kafedžije dvostruki strijelac  bio je Goran Batković,a jedan dodaje i kapiten Nenad Tadić.
Problema nije imao ni razigrani Džabulani, demonstrira snagu i pokazuje mišiće  sastavu Alpha Securiti i razultatom 5:1 slave  pobjedu, ovjeravaju lidersku poziciju i sa čela tabele gledaju rivale. Poraženog “petardiraju”: Bojan Cvjetanović, Predrag Cicović, Miljan Pušara, Dragiša Bato Kenjić i Ognjen Mađarević Treba pohvaliti za sjajnu partiju i ostale iz ekipe, “vratara” sa sto ruku, Gorana Macana i Govedarice, Nemanju i Milana Govija. Ni izabranici kapitena sa devetkom na leđima, Darka Regoje, paljanskog Gabriela Omara Batistute nisu izgledali loše kako govori razultat. “Prokockali” su par sjajnih prilika i penal, uz to ekipi nedostaje i napadačka snaga povrijeđeni Goran Bajić te gorčinu poraza nisu mogli izbjeći.  Utješni gol “zaštitara” djelo je  najboljeg košarkaša među fudbalerima Milana Stanišića, popularnog Stane.
Deveti januar rutinski slavi protiv Galaktikosa 3:1, a kladioničare u “crno” je zavio, Nemanja Knežević, nije se upisao u strijelce.  Pobjednike do tri boda vodi razigrani dvostruki strijelac, nekadašnji paljanski profesionalac Nikola Blagojević, a u listu strijelaca upisuje se i agilni kapiten Duško Šehovac. Čast poraženog spasio je profa Arsen Hršum. Nešto da se više učini od časnog poraza, ruku na srce nije se ni moglo u ekipi nema povrijeđenog udarnog dvojca, Marka Sikime i Same Marka Samardžića, nekadašnjih velikih nada paljanskog fudbala.
Posle “havarije” u prošlom kolu, ekipa Plato Termaga, protiv Andžićevih prevoznika i ako u sastavu  “ski instruktora” nisu bile “perjance”, profesor  Siniša Karišik, Mladen Kovačević Munja  i Predrag Karišik Benzema, minimalcem, nekadašnje nade vaterpolista hercegnovskog “Jadrana” Dragana Vukadina  stižu do tri nova boda.
Slatka Kuća je u sjajnoj formi, gazi redom, spemna je i za turnir na Koranu, a nova žrtva bio je Dalibran. Fajterska igra i dosta prilika i goleada obilježava utakmicu, a viđen je uzbudljiv i sadržajan susret. U neizvijesnom i otvorenom meću sa puno preokreta u poslednjim sekundama “Slatki” bacaju  na pleća Dalibran i razultatom 5:4. stižu do pete pobjede u nuzu. Junaci slavlja bili su: Siniša Vuksanović sa dva pogotka, a sa jednim golom prate, Miroslav  Lazarević, Predrag Čava Čavarkapa i Nemanja Đuričić. Pored strijelaca u  orkestar, “šefa” Nebojše Štrbca odlično se uklapaju i Aleksandar Okuka, Boris Jakovljević i čuvar vrata  Đorđe Tešanović.
Nije ni Dalibran bio nijemi posmatrač, bili su u igri tokom cijelog meča ali neopreznost u zadnjim sekundama odvodi ih u poraz. Mrežu Đorđa Tešanovića paljanskog “Stojketa” su tresli, Bojan Ilić, Đoka Dragutinović, Jovica Vukadin i nekadašnji profesionalac iz redova “Sokolova” Goran Simić. Prilog ljepotici i prvoj rekreaciji daju i Nenad Janković, Milan Ilić Rambo i Sretko Vuksanović. Nešto više  da se učini od časnog poraza nedostaje majstorstvo, nakadašnjih “Slavijaša”,Đorđa Grubačića, Dragana Bjelice, Branislava Arsenijevića i “Rominog” Nenada Samatdžića Kina te su teren puleni doktora Vuksanovića napustili pognute glave.
Slobodna je bila ekipa Zlatno Zrno.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2