UEFA мафија

Objavio:

kolumne

- prije 5 godina u

Bojan Stančević

Još jedno ljeto loženja delija, grobara, slaninara, škripara, torcidaša, armade, kohorte, fukara, invalida i ostalih navijačkih grupa da će njihove ekipe igrati u dugim rukavima u dva evropska fudbalska kupa je gotovo.

Nedosanjana želja zvana Liga Šampiona za jedne, odnosno Liga Evrope za ove druge i ove godine se izmakla svima na brdovitom Balkanu, svima sem ljubimcu Zdravka Mamića, HNK Dinamu (u daljem tekstu HNK Maminjo) koji će i drugu godinu zaredom inkasirati nešto preko 16 miliona evra u koje ne ulazi eventualna zarada za pobjede (1.000.000 EUR) ili neriješene rezultate (500.000 EUR) grupne faze elitnog klupskog takmičenja. Pored ovoga, prostom računicom se došlo do 51.900.000 EUR zarade za HNK Maminjo samo od prodaje igrača. Naravno, HNK Maminjo nema presing da ostvari neki rezultat u Evropi. Tu redovno postavljaju rekorde u broju primljenih golova i mizernoj posjeti na tribinama jednog od najružnijih svjetskih stadiona, a novac ionako ide samo njemu jer dobri zemo Bandić, HDZ i gradska vlast glavnoga grada Hrvatske pokrivaju sve troškove koje klub napravi igrajući u Evropi i po domaćim livadama (čast poljudskoj školjci, onoj koju prije dvije godine nije opjevao Dino Merlin).

U to isto vrijeme Partizan kao dobro dostignuće predstavlja prodaju zamjenika kapitena za milion evra a iz Crvene Zvezde dolaze vijesti da će prodati Magika za 2,7 miliona evra. Bosansko-hercegovački, makedonski, slovenački i crnogorski klubovi su zadnjeg igrača prodali dok je Evropa imala svega 25 zemalja, a Mamić bi se na to sve samo slatko nasmijao, jer vjerujem da i ne prati šta se dešava sa fudbalskom sirotinjom od Ivanić grada do Bosilegrada.

Pobjednicima valja čestitati, a poraženi će uvijek naći način da opravdaju pogrešna ulaganja dok će se iz megafona čuti i sa barjaka vijoriti dobro poznata parola uefa mafija… do ljeta 2017. godine kad ćemo sve zaboraviti i opet se ložiti da možemo proći kaljugu i naći se u vrhunskom društvu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2