Završeni pretresi u Tuzli i Srebrenici – SIPA uhapsila tri osobe

Izvor: N1

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 months u

BiH

Foto izvor: Ilustracija

Okončani su pretresi na šest lokacija u Tuzli i Srebrenici, nakon kojih su uhapšene tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela, rekao je portparol Agencije za istrage i zaštitu Luka Miladinović.

– Policijski službenici SIPA okončali su današnje aktivnosti. Izvršeni su pretersi na više lokacija u Srebrenici i Tuzli. Lišena su slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela, pripremanje izvršenja krivičnog djela, falsikfikovanja isprava, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava – istakao je Miladinović.

On je rekao da je tokom pretresa otkriveno i oduzeto više mobilnih telefona, rokovnika, kopija izvoda sa biračkih mjesta, pištolj, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Tri osobe koje su uhapšene biće privedene u prostorije SIPA, tu će se izvršiti kriminalistička obrada, a o daljem postupanju sa njima će odlučiti postupajući tužilac.

Akcija SIPA je izvršena po naredbi Tužilaštva i Suda BiH, rekao je Miladinović.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je za RTRS da akcija SIPA predstavlja nastavak pritiska na sve Bošnjake u Srebrenici koji su spremni na saradnju, pomirenje i suživot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider