Zatraženo produženje pritvora sinu legendarnog košarkaša

Izvor: Klix

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

BiH

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora Dariju Delibašiću za još dva mjeseca. On je osumnjičen za učešće u otmici turskog i državljanina BiH inicijala T.K. u naselju Pejton na Ilidži kod Sarajeva.

Portparol tužilaštva Azra Bavčić za Klix je objasnila da je prijedlog za produženje pritvora upućen Kantonalnom sudu u Sarajevu zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

S obzirom da Delibašiću jednomjesečni pritvor ističe 20. juna sud će po isteku izdati rješenje na prijedlog Tužilaštva KS. Otmica se dogodila 17. aprila ove godine kada je grupa naoružanih razbojnika presrela žrtvu koja se nalazila u “golfu 6”.

Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion maraka.

Sin legendarnog košarkaša Mirze Delibašića već je osuđen u Italiji na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, piše Klix.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider