Vremenska prognoza do 11. januara

Izvor: srpskacafe

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godina u

BiH

Foto izvor: Ilustracija

U Bosni i Hercegovini sutra će biti promjenljivo oblačno i toplo vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha do 14 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti promjenjivo oblačno, uz više oblaka na istoku, a vedrije na sjeveru. Po kotlinama i oko rijeka jutarnja magla, posebno na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i temperaturom iznad prosjeka za januar. Od poslijepodneva prema večeri postepeno povećanje oblačnosti pa će biti pretežno do potpuno oblačno ali suvo.

Jutarnja temperatura vazduha biće od tri do osam, u višim predjelima od nula stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od devet do 14, ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku par stepeni više, u višim i kotlinskim predjelima od pet stepeni Celzijusovih.

U utorak, 9. januara, preovladavaće oblačno ali uglavnom suvo vrijeme. Doći će do pada temperature za nekoliko stepeni, ali i dalje će ostati toplo vrijeme za ovo doba godine. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 13, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 10. januara, biće oblačno, mjestimično i povremeno sa slabom kišom ili rosuljom, a ponegdje i tmurno. Ujutro će prvo kiša padati na zapadu i jugozapadu, zatim će se prenositi na centralne predjele i istok.

Doći će do pada temperature, još za nekoliko stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od šest do 12, u višim predjelima od tri stepena Celzijusovih.

U četvrtak, 11. januara, preovladavaće oblačno, mjestimično i povremeno sa slabom kišom, ponegdje i tmurno. Najviše padavina će biti na jugozapadu dijelom jugu i zapadu, a najviše suvog na istoku i sjeveroistoku, gdje će prema večeri doći i do djelomičnog kidanja oblačnosti. Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do 10, u višim predjelima od dva stepena Celzijusovih.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2