Usvojena odluka o privremenom finansiranju institucija

Izvor: Nezavisne

Objavio:

vijesti

- prije 2 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Rtrs

Savjet ministara u tehničkom mandatu usvojio je danas odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar, rekao je ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Bevanda je pozvao Predsjedništvo BiH da donese odluku o budžetu institucija za ovu godinu i da na taj način obezbijedi redovno finansiranje institucija BiH i servisiranje međunarodnih obaveza.

On je podsjetio da je Savjet ministara u tehničkom mandatu još 16. juna zaprimio prijedlog odluke o privremenom finansiranju koju je Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo 6. juna.

“Odluka je danas usvojena jednoglasno iako su mnogi najavljivali kolaps”, rekao je Bevanda novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječia, privremeno finansiranje ima određena ograničenja i odražava se na projekte koji se odnose na institucije BiH i lokalne zajednice.

On je dodao da privremeno finansiranje onemogućava realizaciju razvojnih projekata.

Bevanda je rekao da su pojedini mediji objavljivali spinove da on lično nije želio da potpiše odluku o privremenom finansiranju, mada tu odluku potpisuje predsjedavajući Savjeta ministara, te naveo da se nikada nije bavio blokadama.

“Toliku količinu paušalnih ocjena, čak i i mržnje ne mogu da shvatim”, poručio je ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i naveo da svoj posao radi profesionalo, odgovorno i u skladu sa zakonom.

Prema njegovim riječima, priča o privremenom finansiranju dio je “političkog igrokaza”.

On je potvrdio da ne namjerava da podnese ostavku na svoju funkciju i dodao da će na poziciji ministra finansija ostati do izbora novog saziva Savjeta ministara.

“Svjestan sam da mnogima smetam i njima u inat neću da podnosim ostavku”, rekao je Bevanda.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar