Usluge rominga neće poskupiti

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 months u

BiH

Foto izvor: Shutterstock

Regulatorna agencija za komunikacije BiH dala je saglasnost operatorima da do 30. juna 2021. godine zadrže postojeći model jedinstvene domaće maloprodajne cijene usluga rominga, te da prosječna maloprodajna pojedinačna cijena za uslugu mobilnog interneta za sve korisnike iznosi 0,11 KM po megabajtu.

Prosječna maloprodajna cijena odlaznih poziva Telekoma Srpske, BH telekoma i HT eroneta iznosiće 0,27 KM po minuti, dok će dolazni pozivi korisnike BH telekoma koštati 0,05 KM po minuti, a 0,08 KM korisnike Telekoma Srpske i HT eroneta, saopšteno je iz RAK-a.

U saopštenju se navodi da će SMS poruke korisnike BH Telekoma koštati 0,10 KM, a Telekoma Srpske i HT eroneta 0,11 KM.

RAK je dala saglasnost na osnovu Odluke o cijenama usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama, a u skladu sa Sporazumom o smanjenju cijena usluga rominga u regionu zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Iz RAK-a su podsjetili da je započela aktivnost na sprovođenju članova 5. i 6. Sporazuma kojim je definisana obaveza donošenja akata potrebnih za primjenu pravila “politike pravednog korištenja” i uslova transparentnosti, najkasnije do 31. decembra ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider