Uloga Đukanovića u zločinu još misterija

Izvor: Glas Srpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Tužilaštvo još nije preciziralo ulogu Benedija Đukanovića zvanog Bendžo (42) u ubistvu vlasnika “Sektor sekjuritija” Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te ranjavanju Gorana Ilića, saznaje “Glas Srpske”.

To je juče u banjalučkom Okružnom sudu neposredno potvrdila i Đukanovićev advokat Vesna Rujević na ročištu za produženje pritvora.

Republičko tužilaštvo zatražilo je od suda da Đukanoviću pritvor bude produžen za još tri mjeseca zbog težine krivičnog djela, bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke i remećenja javnog reda.

Iz prijedloga tužilaštva jasno je da ni danas ne mogu opisati ulogu i radnje mog branjenika u zločinu. Nijedan dokaz direktno ne ukazuje da je učestvovao u dogovoru o ubistvu – kazala je Rujevićeva.

Istakla je da njen branjenik nije bježao, kako tvrdi tužilaštvo, zbog bojazni da će ga neko likvidirati zbog zločina, već zbog činjenice da je hapšen za više krivičnih djela iako nije bilo dokaza da ih je učinio.

Tužilaštvo tvrdi da je on krimogeno lice, što dokazi ne potvrđuju. Privođen je u akciji “Avatar” na sprečavanju šverca droge, zatim zbog pljačke na autoputu Banjaluka – Gradiška i zbog sumnje da je učestvovao u razbojništvima na području Srpca i Banjaluke. Ni za jedno od tih djela nije odgovarao jer nije bilo dokaza da je učestvovao u njima – kazala je Rujevićeva.

Istakla je da su Đukanovića hapsili zbog pljačke zlatare u Ključu i pokušali da mu to namontiraju, ali je oslobođen pred Kantonalnim sudom u Bihaću.

Sumnjičili su ga i za razbojništvo nad vladikom Hrizostomom kao i za pljačku banke u Drvaru. Privođen je i zbog napada na novinara Vladimira Kovačevića. Za sva ta djela su optužena ili osuđena druga lica. To ukazuje da on nije krimogeno lice. U BiH je osuđivan dva puta, ali na po šest mjeseci i to zbog falsifikovanja novca i zbog krađe – kazala je Rujevićeva i istakla da nema osnova da mu bude produžen pritvor.

Đukanović je pred sudijama rekao da prihvata sve što njegov advokat kaže te da nema šta dodati iako bi se imalo puno toga reći.

Odluku o produženju pritvora Đukanoviću donijeće Vrhovni sud Republike Srpske kojem je upućen spis sa ročišta za produženje. Pritvor osumnjičenom ističe 12. septembra.

Benedija Đukanovića tužilaštvo tereti da je zajedno sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem i Emiliom Baldom 22. aprila učestvovao u sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke kada su ubijeni Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović. Tada je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić. Istraga je, navodno, pokazala da je Đukanović prije ubistva bio u društvu s Kovačevićem i Baldom u kafe-baru “Pink” u Glamočanima. Za učešće u ovom zločinu osumnjičen je i radnik “Sektora” Rodoljub Gajić, inače Krunićev čovjek od povjerenja koji mu je čuvao ženu i djecu. On je, navodno, Kovačeviću odavao informacije o kretanju i detaljima obezbjeđenja svog gazde. Đukanović je nakon pomenutog zločina pobjegao, a poslije 52 dana skrivanja predao se službenicima Policijske uprave Ilidža.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider