Uhapšeno 13 narko-dilera, zaplijenjena droga od pola miliona KM

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

BiH

Foto izvor: MUP USK

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, u opsežnoj akciji kodnog naziva “Bure”, uhapsili su 13 lica osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droge, čija je vrijednost u u uličnoj prodaji 500.000 KM.

Zaplijenjeno je 50 kilograma marihuane, veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen prodajom narkotičkih sredstava, tri putnička vozila, veliki broj mobilnih telefona i kartica, te oprema za distribuisanje i konzumiranje droge, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Izvršeni su pretresi na 20 lokacija u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

Uhapšeno je osam lica iz Bihaća, četiri iz Velike Kladuše i jedno iz Cazina.

Akcija je detaljno planirana i sprovođena nekoliko mjeseci, a realizovali su je pripadnici Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona, Јedinice za specijalističku podršku, te službenici policijskih stanica u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

Sva privedena lica i zaplijenjeni dokazni materijal predati su Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje.

  1. Inspektor trtovic says:

    Taman se ponadah da hapse ove dilere cigara i droge po kobilj dolu-kasidolu, a ono federalna prava policija hapsi. Pa da. Nasi su zauzeti cuvanjem ramera i dual kamera. Tu je profit;)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2