U FBiH za četiri mjeseca 78.460 KM kazni zbog nepoštivanja mjera

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 weeks u

BiH

Foto izvor: T.S. / klix.ba

Federalna uprava za inspekcijske poslove u prva četiri mjeseca ove godine izdala je 49 prekršajnih naloga u iznosu od 78.460 KM, nakon izvršenih 415 inspekcijskih nadzora nad poštivanjem mjera i naredbi Kriznog štaba ministarstva zdravstva Federacije BiH (FBiH).

Inspektori Federalne uprave izdali su i 44 rješenja o otklanjanju nedostataka, osam rješenja o zabrani rada fizičkim licima, te 122 upozorenja koja se odnose na nesprovođenje mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kao i dopunjavanje dezinfekcionih sredstava, saopšteno je iz Federalne u prave za inspekcijske poslove.

Od početka januara do kraja aprila ove godine, inspekcijski nadzor vršen je na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Unsko-sanskog i Bosansko-podrinjskog kantona.

Najčešća kršenja obaveznih mjera uočena su na području Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, i to u trgovinama i ugostiteljstvu, dok je kod izvjesnog broja privrednih društava i opština utvrđeno da nije usvojen krizni plan pripravnosti ili se on ne sprovodi dosljedno, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider