U akciji “Wolf” učestvuje 250 policajaca, pretresi na 20 lokacija

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 months u

BiH

Foto izvor: N.N.

Pripadnici Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavlja pretrese na 20 lokacija u okviru operativne akcije protiv kriminalne mreže osumnjičene za krijumčarenje cigareta, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na realizaciji akcije trenutno je angažovano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske.

– Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske već nekoliko mjeseci sprovode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužilaštva BiH. Pretresi se obavljaju na 20 lokacija. Prvi put je na ovakav način ostvarena saradnja policijskih agencija pod nadzorom Tužilaštva BiH i prema naredbama Suda BiH – ističe se u saopštenju.

Iz Granične policije navode da je “tom prilikom zadokumentovano obavljanje više krivičnih djela organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz učešće većeg broja osoba organizovanih u međusobno povezane kriminalne grupe”.

U saopštenju se dodaje da te grupe imaju jasno definisanu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta.

– Ovako organizovane kriminalne skupine su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih krivičnih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta – navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da je ovo jedna od najopsežnijih akcija u borbi protiv nedozvoljene trgovine akciznim proizvodima, kojima počinioci ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist.

Iz Granične policije BiH napominju da će detaljnije informacije u vezi sa operativnom akcijom “Wolf” javnost imati tokom dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider