Tužilac Janjić osporio nove dokaze odbrane

Izvor: GlasSrpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

BiH

Pred Sudom BiH juče je završen glavni pretres na suđenju Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli, optuženim za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine.

Nakon ulaganja materijalnih dokaza odbrane, na narednom ročištu koje je zakazano za 8. mart tužilaštvo će iznijeti završne riječi.

Na jučerašnjem ročištu odbrana je uložila nekoliko dokaza, među kojima je izvod iz vojne dokumentacije kojim odbrana Sakiba Halilovića pokušava da ospori učešće svjedoka tužilaštva Fahrudina Demirovića u jedinici kojom je komandovao Halilović tvrdeći da je on bio pripadnik vojne jedinice iz Tuzle. Te tvrdnje odbrane osporio je tužilac Miroslav Janjić tvrdeći da taj dokument nije valjan i da ne utiče na samo svjedočenje i iskaz svjedoka.

Advokat Elfete Veseli Mirna Delić, koja se juče nije pojavila na ročištu, posredstvom Halilovićevog advokata Lejle Čović dostavila je dokument kojim tvrdi da Veselijeva nije mogla svjedoku Mustafi Tučiću reći kako je ubila dječaka zbog toga što su njoj ubijeni otac i brat jer je, kako navodi, njen brat poginuo u saobraćajnoj nesreći u Italiji. Tužilac Janjić je osporio i taj dokaz rekavši da svjedok nije naveo koga brata, niti je naveo njegovo ime.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je, kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje i Kamenica takozvane Armije RBiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem. U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar