Turkovićeva potpisala Sporazum za zajedničku nabavku protivmjera

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Bisera Turković danas je potpisala Sporazumu o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protivmjera.

Sporazum su već potpisale zemlje članice EU i kao takav ponuđen je zemljama Zapadnog Balkana na potpis – saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

U saopštenju se dodaje da se Sporazumom uspostavlja Upravni odbor za zajedničku nabavku, te bi BiH trebalo da u roku od 14 dana dostavi Komisiji imena i kontakt podatke za člana Odbora, njegovog zamjenika i jednog savjetnika.

Prethodno je Predsjedništvo BiH, zbog stanja prirodne ili druge nesreće izazvanog epidemijom virusa korona, dalo pristanak da se Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protivmjera primjenjuje privremeno do okončanja postupka ratifikacije.

Ovom odlukom propisuju se pristupanje i pristanak BiH na Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protivmjera, s tim da se međunarodni ugovor privremeno primjenjuje do okončanja postupka ratifikacije, te davanja ovlaštenja ministru spoljnih poslova u Savjetu ministara da potpiše sporazum.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider