Tegeltija: U petak počinju konsultacije sa političkim strankama

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

BiH

Foto izvor: RTRS

Konsultacije sa političkim strankama koje su podržale moju kandidaturu započeću sutra, a naredne sedmice kreću razgovori i sa drugim strankama, rekao je na konferenciji za novinare predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Istakao da od stranaka očekuje da dostave spisak kandidata za ministre.

Ukoliko bude saglasnosti, moguće je da se u relativno kratkom roku imenuju svi ministri u Savjetu ministara – naglasio je on.

Naglasio je da će poštovati Ustav BiH gdje je vrlo jasno ustanovljen odnos Savjeta ministara i Predsjedništva BiH. 

Lično mislim da ću u 11 časova sutra imati prve konsultacije. Unutar partija već imaju imena. Oni će ih saopšttiti meni, a ja javnosti – rekao je Tegeltija.

Kada je riječ o Programu reformi koje je usvojilo Predsjedništvo BiH, Tegeltija je naveo da je jasno rekao da je riječ o dokumentu koji će biti osnova za saradnju sa NATO-om.

Upravo je nadležni organ za to pitanje, a to je Predjsedništvo BiH, usvojilo taj dokument i očekujem da će biti upućen u sjednište NATO-a. Zbog toga sam i rekao da će taj dokument biti okvir za saradnju BiH sa Sjeveroatlantskom alijansom – rekao je Tegeltija.

Govoreći o Zakonu o PDV-u, Tegeltija je podsjetio da je ovaj akt u izradi već dvije godine te da je Prednacrt ovog zakona usvojen na Upravnom odboru /UO/ Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/.

Taj zakon je, takođe, dostavljen komisijama za finansije entitetskih parlamenata i parlametna BiH, jer je tako definisano zakonom. Riječ je o zakonu koji podrazumijeva da se u parlamentarnoj proceduri projavi preko UO UIO – naveo je on.

On je rekao da je sadržaj zakona u najvećoj mjeri usaglašavanje sa direktivama određenih tehničkih pitanja. te da u predloženom tekstu zakona nema ništa vezano za promjenu stope PDV-a.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider