Sud BiH odredio pritvor za Nedeljka Lizdeka

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

BiH

Foto izvor: N.N.

Sud BiH odredio je pritvor za Nedeljka Lizdeka, koji se dovodi u vezu sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora Lizdeku, Sud je donio rješenje kojim je u odnosu na osumnjičenog Nedeljka Lizdeka određena mjera pritvora koji može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 18. maja ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz Suda BiH.

U saopštenju se navodi da je pritvor određen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna.

Lizdek je, između ostalog, osumnjičen da je učestvovao u nezakonitim radnjama otuđenja, nabavljanja i upravljanja motornim vozilom koje su koristili izvršioci teškog ubistva, realizovanog na način mafijaških egzekucija, a koje je počinjeno u maju 2018. godine na području Istočnog Sarajeva.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2