Stanje na putevima: Potreban oprez zbog magle i odrona

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 months u

BiH

Foto izvor: RTRS

Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na maglu koja smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke, te učestale odrone, posebno na putnom pravcu Brod na Drini-granični prelaz Hum prema Crnoj Gori, gdje se saobraćaj odvija otežano.

Magla smanjuje vidljivost na putevima uz rijeke Bosnu, Drinu, Lašvu i Spreču, dok na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ-Vrhpolje-Sanski Most povremeno duva jak vjetar.

Saobraćaj se jutros odvija po suvim kolovozima, a vozačima se savjetuje da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Dionicom Stanić Rijeka-Doboj-Karuše kreće se prevoz vangabaritnog tereta, te se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Izmjene su aktuelne na putnom pravcu Modriča-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica sa FBiH, kao i na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke zbog izgradnje kružnog toka.

Radi se i na magistralnom putu kroz Laktaše gdje je kroz centar zabranjen teretni saobraćaj, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put, iz pravca Gradiške petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela “Ćubić”, iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put “Deveti januar” i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Zbog radova u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, granica Republike Srpske i FBiH, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, dok je obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

Radovi se izvode i na putevima na području Kotor Varoša, te na putnim pravcima Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina, i Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH i dalje je na snazi obustava saobraćaja u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, a vozila iznad 7,5 tona, osim autobusa, preusmjeravaju se na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi su izvode i na putnim pravcima Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice u vremenu od sedam do 19 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider