Snimci islamista deportovanih u BiH: Muslimani ustanite, ubijajte hrišćane

Izvor: Agencije

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Youtube/Screenshot

Osumnjičeni teroristi koji su juče deportovani u BiH imaju iza sebe seriju propagandnih snimaka Islamske države u kojima iznose prijetnje hrišćanima i pozivaju na “klanje”.

Jasmin Keserović iz Zavidovića poznat je iz nekoliko propagandnih video snimaka Islamske države, u kojima je pozivao na ubijanje hrišćana. Posljednji takav video pojavio se u junu 2016. godine.

Ustanite muslimani. Ubijajte hrišćane i njihove sluge. U njihovim gradovima i državama. Postavljajte im eksploziv pod njihova auta, u njihove kuće, u njihove urede. Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti, pa makar to bilo i nožem – govorio je Keserović.

U videoprilogu koji je objavila kurdska televizija pojavljuje se i Emir Ališić čije je ratničko ime bilo Evu Talha. On je u Siriju otišao u decembru 2013. godine

Na pitanje kako je dospio u Siriju i zbog čega Ališić je odgovorio:

Da se pomogne narodu, zbog naroda, djece, žena… Pridružio sam se ratu kako bih podržao islam, proširio ga u sve dijelove svijeta. Kada sam došao u Siriju, na početku nije bilo Islamske države, pa sam se pridružio Frontu Nusra”.

Emir Ališić je preko Sarajeva i Istanbula otišao u Siriju i odveo cijelu porodicu.

Mediji su 2016. godine objavili priču o Ališiću i njegovoj porodici, odnosno njegovom odlasku na ovo ratište. Prije odlaska živio je u maglajskom selu Ošve.

Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Miralem Berbić i Emir Ališić deportovani su sinoć iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu i određen im je pritvor.

Osumnjičeni teroristi su prije deportacije boravili u sirijskim zatvorima pod kontrolom Kurda.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider