Sjednica Savjeta ministara zakazana za četvrtak

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

BiH

Nakon mjesec i po pauze, Savjet ministara BiH zakazao je sjednicu za četvrtak, a danas nismo uspjeli saznati kolike su uopšte šanse da ona bude održana.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se 77 tačaka, i uglavnom se radi o izvještajima, programima rada, odgovorima na poslanička pitanja, izmjenama odluka o sastavu komisija i ratifikacija pojedinih ugovora. Takođe, nekoliko tačaka dnevnog reda odnosi se i na migrantsku krizu, ali i investicione projekte Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i zaključak Predsjedništva BiH sa posljednje sjednice održane 20. avgusta, koji se odnosi na to da Savjet ministara BiH u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza između Bratunca i Ljubovije na mostu koji je završen još krajem 2017. godine, a koji još nije u funkciji zbog sporosti Savjeta ministara BiH.

Podsjećanja radi, Savjet ministara BiH posljednju sjednicu održao je još 5. avgusta i od tada ministri se nisu ni čuli ni vidjeli, što je ubjedljivo najduža pauza u ovom sazivu. U ranijem periodu, tokom dužih pauza Savjet ministara BiH održavao je uglavnom vanredne i telefonske sjednice kada bi se pojavilo nešto što treba hitno rješiti, međutim u posljednjih mjesec dana nije bilo ni toga, a koliko je situacija sa institucijama BiH apsurdna, govori i podatak da je Denis Zvizdić, koji je kao predsjedavajući Savjeta ministara BiH i sazvao sjednicu za četvrtak ujedno i predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH te da je nedavno sazvao i sjednicu Kolegijuma tog doma, koja je završena neslavno s obzirom na to da nije postignut dogovor o održavanju sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar