SIPA u Sarajevu na tri lokacije vrši pretrese u slučaju korištenja spornih respiratora

Izvor: Klix

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 days u

BiH

Foto izvor: RTRS

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo službenici Agencije za istrage i zaštitu od jutros vrše određene radnje u cilju izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na slučaj korištenja spornih respiratora nakon nedavnog pisma doktora sa KCUS-a.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić za portal Kliks je potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma doktora sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”.

Bavčić o detaljima današnjih akcija nije mogla govoriti.

Portal Kliks saznaje da je SIPA trenutno u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite, a da će tokom dana izvršiti određene pretrese i na još dvije lokacije.

Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju kovid odjeljenja.

Kako Kliks nezvanično saznaje, SIPA bi danas trebala izvršiti pretrese i u firmi Verlab, koja je izvršila verifikaciju uređaja, ali i na KCUS-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider