SIPA od danas bez direktora

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Agencija za istrage i zaštitu BiH od danas je bez direktora.

Naime, dosadašnji direktor SIPA Perici Staniću, kojem je istekao mandat i koji je obavezan da se vrati na posao u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, dostavio je zahtjev za razrješenje dužnosti.

Stanić je rješenjem Savjeta ministara 5. 11. 2015. godine, imenovan za direktora Agencije za istrage i zaštitu na mandatni period od četiri godine, počevši od dana donošenja rješenja. Kada je doneseno to rješenje, Stanić je bio zaposlen u MUP-u Republike Srpske.

Nakon imenovanja za direktora SIPA, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio je rješenje kojim je utvrđeno da Staniću miruju prava i obaveze iz radnog odnosa u MUP-u Srpske zbog eksternog premještaja na radno mjesto direktora SIPA na mandatni period od četiri godine, počevši od 5. novembra 2015. godine, uz obavezu da se po prestanku mandata u roku od 30 dana javi u Ministarstvo radi rasporeda na odgovarajuće radno mjesto.

S obzirom da je Staniću mandat od četiri godine istekao zaključno sa 4. 11. 2019. godine, te da je u roku od 30 dana, odnosno do tog dana, imao obavezu da se javi u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske radi ostvarivanja svojih statusnih pitanja iz radnog odnosa, on je dostavio zahtjev Savjetu ministara, Ministarstvu bezbjednosti BiH i Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH, da ga Savjet ministara razriješi dužnosti direktora Agencije za istrage i zaštitu zaključno sa 4. 12. ove godine.

Istim dopisom, Stanić je obavijestio navedene institucije da će biti primoran da napusti poziciju direktora SIPA zaključno sa 4. 12. 2019. godine radi rješavanja statusnih pitanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, što je i učinio.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider