Šarović i Mektić traže da federalna policija vrši kontrolu granice u RS

Izvor: ATV

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

BiH

Foto izvor: ATV

Denis Zvizdić, Dragan Mektić i Mirko Šarović ultimativno zahtijevaju od direktora Granične policije BiH Zorana Galića da pusti federalnu policiju da vrši kontrolu istočne granice sa Graničnom policijom u Republici Srpskoj, saznaje ATV.

Na sastanku koji je održan juče u Sarajevu, a kojem su osim predstavnika Agencija za provođenje zakona na nivou BiH prisustvovali predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, te srpski  ministri iz Republike Srpske ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i ministar za spoljnu  trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović, vršen je žestok pritisak na Galića da počne sa primjenom Pravilnika koji je lično donio Mektić, a koji predviđa upućivanje predstavnika drugih policijskih agencija u BiH u odbranu istočne granice BiH, kao ispomoć Graničnoj policiji BiH.

Zanimljivo je da su upravo srpski ministri uz podršku Zvizdića od Galića tražili da omogući federalnoj policiji da na teritoriji Srpske može raditi sve što je upravo nadležnost Policije Republike Srpske, a pri tome nisu prezali ni od ucjena. 

Nakon povlačenja SIPA-e sa granice, posebna tema bila je i sama Žandarmerija MUP-a Republike Srpske koja je angažovana na granici BiH prema Srbiji, koja im predstavlja trn u oku. 

Direktor Granične policije nije podlegao njihovom pritisku, uz oštar odgovor da neće uraditi to što od njega traže, jer je protivustavno i protivzakonito.

Sam sastanak je bio veoma težak i mučan, praćen teškim riječima i kako kaže naš sagovornik, većina bi podlegla pritisku, ali imajući u vidu da je Galić policajac sa dugogodišnjom profesionalnom karijerom, nije se dao omesti da postavi sve sudionike na svoje mjesto.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider