Reprezentacija BiH 4. na svijetu u branju maslina

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

BiH

Pobjedom hrvatskog tima i svečanom dodjelom nagrada u subotu naveče je završeno 2. Svjetsko prvenstvo u branju maslina, koje se od 11. do 14. oktobra održalo u mjestu Postira na Braču.

BiH tim, inače debitant na prvenstvu koju je činilo četvotro banjalučana, osvojila je 4. mjesto sa sakupljenih 46.8 kilograma ručnom tehnikom, u vremenskom periodu branja od 45 minuta.

Događaj kom su glavni ciljevi širenje maslinarske kulture, razmjenjivanje iskustava, druženje između predstavnika maslinarskih, ali i zemalja koje nemaju toliko razvijenu maslinarsku tradiciju, drugu su godinu zaredom organizovali Turistička zajednica Postira i Poljoprivredna zadruga iz toga bračkog mjesta.

„Prezadovoljni smo odazivom zemalja, ove godine ih je bilo čak jedanaest“, rekla je direktorica Turističke zajednice Postira Ivana Jelinčić.

“Oni se međusobno jako dobro druže i slažu, bez obzira što su na takmičenju jedni drugima velika konkurencija. Iako ovim prvenstvom nastojimo promovisati turizam ostrva Brača, Postira i maslinarstva, bit svega je emocija koju ovi ljudi nose sa sobom kući, to je vrijednije od ičeg drugog“, istaknula je g. Jelinčić.

Na 2. Svjetskom prvenstvu su, pored tima iz naše zemlje, nastupili timovi iz Crne Gore, Francuske, Slovenije, Holandije, Mađarske, Velike Britanije, Švedske, Španije, Sjedinjenih Američkih Država, te zemlja domaćin Hrvatska.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider