Racije u sarajevskim kafićima, pronađena droga

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 months u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u petak su izvršili još dvije racije, javljaju federalni mediji.

Sve te mjere i radnje koje se poduzete, imaju cilj staviti pod policijsku kontrolu određeni prostor ili objekt, a kako bi se provele druge mjere i radnje iz nadležnosti policijskog organa – napominju iz MUP-a KS, prenosi “Klix.ba”.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS podsjećaju da su na osnovu naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, 8. i 9. februara izvršeni pretresi dva ugostiteljska objekta na području opština Novo Sarajevo i Ilidža.

Tokom pretresa navedenih objekata u istim je zatečeno 66 osoba, za koja je, shodno ovlaštenjima propisanim Zakonom o policijskim službenicima Kantona Sarajevo, provjeren identitet i izvršen je pregled istih. Tom prilikom u objektu koji je bio predmet pretresa, na području općine Novo Sarajevo, pronađeno je i izuzeto više paketića amfetamina i ekstazi. Također, jedna osoba je tada bila uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga – podsjećaju iz MUP-a KS.

Takođe iz sarajevske policije ističu da su pripadnici Uprave policije ovog Ministarstva tokom posljednjih pet mjeseci, u sklopu planiranih operativnih aktivnosti izvršili preglede, racije, a po potrebi i pretrese više ugostiteljskih objekata, klubova igara na sreću, kao i drugih objekata i motornih vozila.

Tom prilikom je izvršen pregled, odnosno pretres 43 objekta u kojima je zatečeno i pregledano 920 osoba, kao i 123 vozila, te je oduzeta određena količina materije koja asocira na droge i predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela i prekršaja, odnosno u određenim slučajevima su pronađene osobe za kojima je u ranijem periodu raspisana potraga ili se ista dovode u vezu s izvršenjem određenih krivičnih djela, te su tom prilikom uhapšena – navode iz MUP-a KS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider