Prijetnje Srbima otkazom u Oružanim snagama BiH

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

BiH

Na Božić, dana 07.01.2019. godine, izašao je na društvenoj mreži Instragram, snimak dva pripadnika OS BIH  na kojem se čuje kako momci pjevaju “Tri Božićna dana ne dam za hiljade ramazana”. To je bio povod da se protiv momaka podigne ogromna hajka koja je dosegla visoko pa čak ugrozila njihov posao, njihovu egzistenciju.

“Momcima putem telefona počinju stizati mnogobrojne poruke pretećeg sadržaja, prijeteći gubitkom posla i ugrožavajući sigurnost njihovih najbližih. Potom niz bosansko-hercegovačkih portala istovremeno počinju objavljivati taj snimak pozivajući na javni linč. Ono što je zasmetalo ljudima koji poznaju ovu dvojicu pripadnika OS BIH je što su ovakvi i slični snimci od strane pripadnika OS BIH drugih nacionalnosti objavljivani nemalo puta do sada bez ikakvih posljedica po aktere tih snimaka ili objava. Najbolji dokaz za to je i reakcija pripadnice OS BIH E. K. koja je takođe, na društvenoj mreži, na najgori mogući i najuvredljiviji način prokomentarisala njihovu objavu”.

“Ovo je samo jedan u nizu primitivnih reakcija pripadnika OS BIH i civila bošnjačke nacionalnosti. Iako je njena objava na društvenim mrežama danas od 10h reakcija srpskih medija je izostala. Ne mogu da se otmem utisku da se primjenjuju dvostruki standardi prema srpskim pripadnicima OS BIH. Ja sam takođe pripadnik OS BIH i radim sa momcima koji su na snimku i sa sigurnošću tvrdim da njihova namjera nije bila nikakav vid vrijeđanja, omalovažavanja drugih vjera i nacionalnosti već veličanje sopstvene”.

Ako su riječi ovih momaka za linč i otkaz pitamo Vas kakvu poruku šalju njihove kolege njima, i svima nama, na društvenim mrežama? Da li se prema svima isto ophodimo?

VIDEO pogledajte u prilogu:

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider