Predložen pritvor za lice koje se dovodi u vezu sa ubistvom policajaca

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

BiH

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je danas Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za lice koje se može dovesti u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, kao i teškom krađom.

– Pritvor osumnjičenom predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti – rekla je za Srnu portparolka Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić.

Ona je naglasila da zbog istrage koja je u toku ne može da potvrdi identitet osumnjičenog.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo odredilo je juče zadržavanje od 24 časa licu koje se dovodi u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Sarajevski mediji objavili su, pozivajući se na izjavu advokata Tatjane Savić, da je riječ o Srećku Trifkoviću, za koga je navedeno da je poznati auto-mafijaš iz Istočnog Sarajeva.

Prethodnih dana 49 lica privedeno je i ispitano u vezi sa slučajem ubistva policajaca, ali niko nije uhapšen.

Svi su ispitani u prostorijama kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U akciju pronalaska ubica dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije u BiH, a asistenciju pruža i Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH.

Šehović /46/ i Vujinović /43/ ubijeni su prije tri dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su na njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider