Policajac heroj spasio dijete koje je bilo samo u stanu u Sarajevu (VIDEO)

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 months u

BiH

Foto izvor: N.N.

Prava drama se danas odvijala u poslijepodnevnim časovima u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Naime, u jednom stanu na petom spratu nalazila se petogodišnja djevojčica koja je plakala i tražila pomoć, prenose federalni mediji.

Komšije su pozvale vatrogasce i policiju kako bi ušli u stan i spasili je.

Tada se na mjesto događaja stigle policijske ekipe i vatrogasci, a jedan od policajaca je odlučio stvari uzeti u svoje ruke te krenuo u akciju tako što je postavio vrata i iskoristio ih kao most za prelazak u drugi stan. 

Mediji prenose da je pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo večeras postao pravi heroj nakon što je prešao s jednog balkona na drugi na petom spratu nebodera na Alipašinom polju.

Iz Operativnog centra MUP-a KS kazali su da je petogodišnje dijete boravilo samo u stanu i da je o slučaju obaviješten i Centar za socijalni rad, a da je izvršen i nasilan ulazak u stan.

Nije poznato da li dijete ima roditelje i gdje se trenutno nalaze, a prema nezvaničnim informacijama koje prenose mediji riječ je o Arapima.

Komšije kažu da dijete plače cijeli dan i da se na kraju ispostavilo da je bilo samo i zaključano iza blindo vrata. Za policajce imaju samo riječi hvale i poručuju da su bili pravi heroji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider